Sırbistan Başbakanı Vuçiç ilk dış ziyaretini Bosna'da yaptı

Sırbistan'ın yeni Başbakanı Aleksandar Vuçiç, ilk resmi dış ziyaretini bugün Bosna-Hersek'e gerçekleşti. Basın toplantısında Vuçiç Bosna'ya bir dost olarak geldiğini vurguladı.Aleksandar Vuçiç, "Bazı medya organları ve insanlar meydana...

Google Haberlere Abone ol
Sırbistan Başbakanı Vuçiç ilk dış ziyaretini Bosna'da yaptı

Sırbistan'ın yeni Başbakanı Aleksandar Vuçiç, ilk resmi dış ziyaretini bugün Bosna-Hersek'e gerçekleşti. Basın toplantısında Vuçiç Bosna'ya bir dost olarak geldiğini vurguladı.

Aleksandar Vuçiç, "Bazı medya organları ve insanlar meydana gelen değişiklikleri anlamadı. Buraya Sırbistan devletinin yeni seçilen başbakanı olarak geldim. Kendi devletimin temsilcisi ve gururlu bir Sırp olarak Bosna-Hersek'in ve (ona bağlı olan) Sırp Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğe saygılıyım. Hiç kimse ne Bosna-Hersek'i ne de Sırp Cumhuriyeti'nin yok edebilir. Önemli olan sadece insanların anlaşmalarıdır. Sırbistanı duşman olarak göstermek isteyenlerden dolayı şaşkınım ama başarılı olmayacakları mesajını vermek istiyorum." dedi.

ORTAK BAKANLAR KURULU GÜNDEME GELDİ

Vuçiç, Bosna-Hersek Başbakanı Vyekoslav Bevanda ile görüştü. Bevanda, bu görüşmenin daha önce başlatan iyi ve özel ilişkilerin devamı olduğunu söyledi. Bevanda, "Biz komşuyuz, bu gerçeği hiç kimse silemez, komşu da her zaman en yakındır. Artık bundan sonra geleceğe birlikte bakacağız, bu yeni önceliğimiz olacak. Artık Bosna halkının Sırbistan'a turist olarak gitmeleri ve bunun tersinin de olmasını istiyoruz. Bosna-Hersek ve Sırbistan'ın ortak bakanlar kurulu toplantısı ihtimalinden de bahsettik." dedi.

Görüşmede daha çok iktisadi sorunları ele aldıklarını söyleyen Vuçiç, son dönemde ticaret hacmindeki artışa vurgu yaptı.

"TÜRKİYE'YE BÜYÜK SAYGI DUYUYORUZ"

Sırp başbakan, Birleşik Arap Emirlikleri'nden dostlarına Bosna'da yatırım yapmaları tavsiyesinde bulunduğunu ifade etti ve şunları söyledi: "Biz Türkiye'ye de ortak olarak büyük bir saygı duyuyoruz. Onlarla da iyi ekonomik ilişkiler kurmak istiyoruz. Bizim için bütün bölgenin istikrarı çok önemlidir. Bosna'nın başarmasına da olumlu bakıyoruz, çünkü daha zengin bir Bosna, daha zengin bir Sırbistan'ın oluşması için fırsat oluşturacak."

Aleksandar Vuçiç, Saraybosna'daki 'Dr. Abdullah Nakaş' hastanesini de ziyaret etti ve yenidoğan ünitesi için gerekli bir makineyi şahsi bağışı olarak hastaneye hediye etti. Vuçiç'in eşi yakın zamanda 9 aylık bebeğini kaybetmişti.

Vuçiç, Bosna ziyareti sırasında Saraybosna'daki Başçarşı, Kutsal Ortodoks Kilisesi'ni ve Begova Camii'ni de ziyaret edecek. CİHAN

Yorumlar