Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü: Taraf soruşturması açık bir skandal

Merkezi Paris'te bulunan uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Taraf gazetesi ile muhabiri Mehmet Baransu'ya 2004 MGK belgelerinin yayınlanması gerekçesiyle açılan soruşturmayı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü: Taraf soruşturması açık bir skandal

Merkezi Paris'te bulunan uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Taraf gazetesi ile muhabiri Mehmet Baransu'ya 2004 MGK belgelerinin yayınlanması gerekçesiyle açılan soruşturmayı eleştirdi. RSF Avrupa Masası Direktörü Johann Bihr, "RSF, Taraf ve Mehmet Baransu'yla dayanışma içindedir. Ümit ediyorum ki, Başbakan Erdoğan bilgece bir davranış sergiler ve Taraf'a açılan soruşturmaları geri çeker." ifadelerini kullandı.

Taraf'ın gizli belgelere dayalı yaptığı haberlerin kamu yararına olduğunu belirten Bihr, “Taraf'ın ve Mehmet Baransu'nun yaptığı haberler tamamıyla meşrudur. Bu haberler sebebiyle gazeteye soruşturma açılması açık bir skandaldır.” dedi.

'VATAN HAİNLİĞİ' SUÇLAMASI ŞAŞIRTMADI

Baransu ve Taraf'a Başbakan Erdoğan tarafından yöneltilen “vatan hainliği” ithamını da eleştiren Bihr, “Bu açıklamalar bizi şaşırtmadı. Zira Başbakan Erdoğan'dan daha önce de benzer açıklamalar duymuştuk. Fakat Türkiye'deki mevcut atmosferde bu ithamlar daha da endişe vericidir. Erdoğan'ın savcılara çağrı niteliği taşıyan konuşması da, hukuk devleti ve güçler ayrılığı ilkesi açısından çok problemli bir açıklamadır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar