Singapur, nükleer enerji güvenliğini araştıracak

Singapur, nükleer güvenlik araştırmaları yapmak ve bu alanda mühendislik eğitimi vermek için, ilk 5 yılı 63 milyon dolarlık bütçeye sahip, 10 yıllık bir program başlatıyor.

Google Haberlere Abone ol
Singapur, nükleer enerji güvenliğini araştıracak

Singapur, nükleer güvenlik araştırmaları yapmak ve bu alanda mühendislik eğitimi vermek için, ilk 5 yılı 63 milyon dolarlık bütçeye sahip, 10 yıllık bir program başlatıyor. Singapur Nükleer Araştırma ve Güvenlik Girişimi ile Ulusal Singapur Üniversitesi’nin birlikte yürüteceği program, önümüzdeki 10 yıl içerisinde her yıl 10 uzman yetiştirmeyi hedefliyor.

Nükleer güvenlik araştırmaları programında, etkin radyoaktivite tespiti ve temel verilerin oluşturulması için radyokimyevi çalışmalar yapılacak. Bunun yanı sıra, farklı dozlardaki radyasyonun insan sağlığı üzerindeki etkilerini tespit etmek için radyobiyolojik araştırmalar da yer alacak. Programda ayrıca modelleme ve simülasyon tekniği kullanılarak, nükleer santrallerin güvenlik analizleri ve kamu eğitimi de yer alacak.

Singapur’da nükleer teknoloji tıbbi görüntüleme ve tedavi yöntemlerinde kullanılıyor. Teknik elemanların eğitim için yurt dışına gitmesi gerekiyor.

Uluslararası nükleer güvenlik çalışmaları ile bölge ve komşu ülkelerdeki nükleer çalışmaların bir süre daha gözlemlenmesini tercih eden Singapur, güvenlik riskleri nedeniyle nükleer enerji santraline sıcak bakmıyor. Nükleer güvenlik araştırmaları programının, bu bağlamdaki endişeleri gidermesi ve nükleer enerji sistemlerinin Singapur’da yer alması için zemin oluşturması bekleniyor.
CİHAN

Yorumlar