Şili’de 8,2’lik depremde ölü sayısı 5’e yükseldi

Şili'de 8,2 büyüklüğünde meydana gelen depremde en az 5 kişi hayatını kaybetti. Sarsıntının ardından Pasifik'te 2 metreye ulaşan tsunami dalgaları oluştu.

Google Haberlere Abone ol
Şili’de 8,2’lik depremde ölü sayısı 5’e yükseldi

Şili'de 8,2 büyüklüğünde meydana gelen depremde en az 5 kişi hayatını kaybetti. Sarsıntının ardından Pasifik'te 2 metreye ulaşan tsunami dalgaları oluştu.

Yetkililer, ölenlerin arasında yıkılan duvarların altında kalan ve kalp krizi geçirenlerin olduğunu belirtti.

Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet depremin meydana geldiği kuzey sahil şeridini felaket bölgesi olarak ilan etti. Bölgedeki halk tahliye edildi.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin merkez üssünün Şili’nin maden ihracatı yapılan ana liman şehri İquique’nin 99 kilometre kuzeybatısında, deniz tabanının 10 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu. İlk olarak 8,0 büyüklüğünde olarak açıklanan depremin şiddeti daha sonra 8,2’ye çıkarıldı.

Deprem büyük hasara yol açmazken, yaklaşık 300 kişinin acil durumdan yararlanarak hapishaneden kaçtığı belirtiliyor. Yetkililer Iquique’de bulunan hapishaneden kaçan kadınlardan 26’sının hemen yakalandığını ifade etti.

Depremin hissedildiği İquique ve diğer yerleşim birimlerinde insanların panikle kaçmaya çalıştıkları, karayollarında yoğun trafik oluştuğu belirtildi. Şilili yetkililer, depremin sebep olduğu toprak kaymaları sebebiyle bazı otoyolların kapandığını açıkladı. Peru ve Bolivya’da da binaların sallandığı ve insanların panikle dışarı çıktığı öğrenildi.

Ülke çapında okul binaları sığınak olarak kullanılırken, dersler iptal edildi. LATAM Hava Yolları Kuzey Şili’de bulunan Antofagasta, Iquique ve Arica’ya uçuşların bir kısmının iptal edildiğini açıkladı.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Latin Amerika’nın bütün Pasifik kıyıları için 6 saat boyunca tsunami tehlikesi olduğunu bildirdi. Şili’de 2010 yılında gerçekleşen 8,8 büyüklüğündeki depremde 500’den fazla kişi ölmüş, 220 bin bina yıkılmış ya da ağır hasar almıştı.
CİHAN

Yorumlar