Sidney, 2014 gösterilerine hazır

Avustralya, bu akşam Sidney boğazında havai fişek gösterilerini izlemek için gelen yaklaşık 1,5 milyon insanı ağırlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Sidney, 2014 gösterilerine hazır

Avustralya, bu akşam Sidney boğazında havai fişek gösterilerini izlemek için gelen yaklaşık 1,5 milyon insanı ağırlayacak. Bu yıl, Opera House’un da 40. yılına denk gelen gösterilerin, çok daha renkli geçmesi bekleniyor.

Sidney limanı ve boğaz köprüsünde yeni yıl dolayısı ile düzenlenen geleneksel havai fişek gösterisiyle ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi. Her yıl olduğu gibi dünyanın birçok bölgesinden yeni yıla daha erken girmek isteyenler Sidney'e akın etti.

Avustralya’nın yeni yıla girmesi nedeniyle, dünyanın birçok ülkesindeki televizyonlar ise Sidney limanındaki kutlamaları ve havai fişek gösterilerini izleyicilerine canlı olarak ulaştırmak için hazırlıklarını tamamladı. Edinilen bilgilere göre; “Sydney Harbour Bridge”deki havai fişekler ve görkemli tören için yaklaşık 6,8 milyon doların harcandı.

Sidney Belediye Başkanlığı’ndan edinen bilgilere göre; 2014 yılı için 1,5 milyon kişinin gösteri alanına gelmesinin beklendiği kaydedildi. Öte yandan Belediye Başkanı Clover Moore, bu yılki kutlamaların önceki yıllara göre çok daha zengin ve gösterişli geçeceğine dikkat çekerek, etkinlikler çerçevesinde Opera House'un açılışının 40. yılı kutlamalarının da yer alacağını söyledi.

Başkan Moore, "Bu yıl yapılacak gösteri çok daha farklı olacak. Çünkü aynı zamanda Opera House’un da 40. yılına denk geliyor.” dedi. Sydney Belediye Başkanı Moore, havai fişek gösterilerini sadece Sidney Boğazı’nda 1,5 milyon kişi, dünya genelinde yapılacak canlı yayınlarla ise bir milyardan fazla insanın izlemesinin beklendiğini kaydetti.

Bu arada Sidney’de otel fiyatlarının tavan yaptığı belirtildi. Kutlamaları izlemek için Sidney’e gelen yerli ve yabancı turistler, otel odalarının fahiş fiyatlara ulaşmasına sebep oldu. Normal zamanlarda 150 ila 200 dolar arasındaki değişen fiyatların yaklaşık 2,5ile 3 kat arttığı belirtiliyor.

Sidney’de yapılacak havai fişek gösterilerini "yeryüzünün en büyük partisi" olarak tanımlayan, gösterinin planlayıcısı sanatçı Reg Mombassa da havai fişek gösterisinin çok uzaklardan dahi görülebileceğini belirtti. Yeni Zelanda ile Pasifik'teki ada devletleri Kiribati, Samoa ve Tokelau gibi ülkeler yeni yıla, Avustralya'dan önce girmiş olacaklar. Daha sonra ise; Japonya, Kuzey Kore, Güney Kore, Papua Yeni Gine, Rusya'nın uzak doğusundaki küçük bir bölge ile Pasifikteki ada ülkeleri Palau ve Doğu Timor yeni yıla merhaba diyecek.
CİHAN

Yorumlar