Sibirya’da ormanda yaşayan son keşiş insanların arasına karışacak

Sovyetler Birliği döneminde dini inançlarını yaşamak için Sibirya ormanına kaçan “Lıkov” ailesinin son ferdi Agafya Lıkova (68), insanların arasında karışmayı düşünüyor.

Google Haberlere Abone ol
Sibirya’da ormanda yaşayan son keşiş insanların arasına karışacak

Sovyetler Birliği döneminde dini inançlarını yaşamak için Sibirya ormanına kaçan “Lıkov” ailesinin son ferdi Agafya Lıkova (68), insanların arasında karışmayı düşünüyor. Bölge belediyesi, Lıkova’ya (68) günlük ihtiyaçları için özel helikopterle yardım ulaştırdı.

Helikopterle keşişi ziyaret eden Taştagolski Bölge Belediye Başkanı Vladimir Makuta, kadına insanlarla birlikte yaşamasını önerdi. Lıkova’nın bu teklifi kabul ettiği kaydedildi. Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Lıkova sonbahara kadar son kararını vereceğini ifade etti.

Keşişe 1 tondan fazla günlük ihtiyaç malzemeleri ulaştırıldı.

Ortodoksluğun radikal bir koluna mensup olan Lıkov ailesinin son ferdi, daha önce sağlığının bozulduğu ve günlük ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade eden bir mektup yazmıştı. Mektubun Rus basınında yer alması Kemerova Valiliği’ni harekete geçirmişti.

Lıkova ailesinin varlığı 17. yüzyıla dayanıyor. 1937 yılında evlerini terk ederek Hakasya ormanına saklanan ailenin varlığı ilk kez 1978 yılında keşfedilmişti. Özellikle sert Sibirya soğuklarının hakim olduğu bölgede, ailenin insan yaşamından uzak ve yardım almadan yaşaması oldukça şaşırtıcı bulunmuştu.
CİHAN

Yorumlar