Sibirya pelikanları kışın Türkiye’ye tatile gidiyor

Rusya’nın Sibirya bölgesinde yaşayan pelikanların Türkiye’nin batısına göç ettiği ortaya çıktı. Rus uzmanlar, tepeli pelikanların Türkiye’ye göç güzergahını uzaydan izleyecek.Sibirya’nın Omsk bölgesinde Saltaim ve Tenis göllerinde...

Google Haberlere Abone ol
Sibirya pelikanları kışın Türkiye’ye tatile gidiyor

Rusya’nın Sibirya bölgesinde yaşayan pelikanların Türkiye’nin batısına göç ettiği ortaya çıktı. Rus uzmanlar, tepeli pelikanların Türkiye’ye göç güzergahını uzaydan izleyecek.

Sibirya’nın Omsk bölgesinde Saltaim ve Tenis göllerinde yaşayan pelikanlar daha önce nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin yer aldığı kırmızı listeye alınmıştı.

Sibiryalı uzmanlar, kuşların korunması için Omsk’ta devlete ait “Pelikan Adası” isimli tesisin oluşturulduğu bilgisini verdi.

Bilim adamı Dr.Sergey Solovyov, pelikanların korumak için tüm güçlerini seferber edeceklerine işaret etti. Soylarının devamı için alınan tedbirler kapsamında kuşların uzaydan özel teknikle izlemeyi planladıklarını anlatan Solovyov, “Edindiğimiz bilgilere göre, Omsk pelikanları kış aylarında Türkiye’nin batısında yaşıyor.” dedi.

Pelikanların Omsk bölgesini Ekim ayının başlarında terk ettiğini kaydeden Rus basını, “Anlaşılan Türkiye’de tatil yapmayı sadece Rusya vatandaşları değil, pelikanlar da seviyor.” esprisi yaptı. CİHAN

Yorumlar