Şeyh Nazım’ın durumu ciddiyetini koruyor

Solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’ne kaldırılan Şeyh Nazım Kıbrısî’nin durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Şeyh Nazım’ın durumu ciddiyetini koruyor

Solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’ne kaldırılan Şeyh Nazım Kıbrısî’nin durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Şeyh Nazım’ın hastaneye kaldırılmasının ardından YDÜ Hastanesi doktorları son gelişmeleri basın toplantısıyla açıkladı. Gerekli tetkikleri yapan doktorlardan Başhekim Sevim Erkmen, hastanın YDÜ’ye akut solunum ve kalp yetmezliği ön tanısı ile geldiğini söyledi. Hastanın böbrek yetmezliği de olduğunu belirten Ekmen, Şeyh Nazım’ın tedavisinin yoğun bakımda gerçekleştirildiğini ifade etti.

Şeyh Nazım Kıbrısî’nin doktorlarından Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Barış Ökçün de şu anda esas problemin akciğerlerde olduğunu belirterek, “Bir kalp yetersizliği ön tanısı vardır. Bu tanıdan açıkçası uzaklaştı. Esas problem şu anda akciğerlerde olan bir solunum yetersizliğidir. Bunun üzerine eklenen akut bir böbrek yetersizliği mevcut. Enfeksiyon parametreleri yüksektir. Aynı zamanda bir enfeksiyonu da mevcuttur. Bir de akciğerde bir emboli olayı var. Bu nedenle ön planda akciğer sorunları oldukça ciddi.” diye konuştu.

RASMUSSEN: DURUMU CİDDİ

Göğüs Hastalıkları ve Alerji Ana Bilim Dalı Başkanı Finn Rasmussen ise yaptığı açıklamada, yapılan tetkikleri sonucunda akciğerde bir enfeksiyon ve muhtemelen bir emboli yani pıhtı oluşumuna rastlandığını aktardı. Aynı zamanda akut bir böbrek yetersizliği problemi de olduğunu belirten Rasmussen, “Kalpte bir büyüme mevcuttu. Hem sağda hem de ulakçıklarda. Fakat sol tarafın pompalaması normaldi. Bu sol kalp yetersizliğinin olmadığını gösterdi. Durumu ciddidir. Ellimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Hastamızın ailesiyle temas halindeyiz.” şeklinde konuştu.

ŞEYH NAZIM’IN MÜRİTLERİ HASTANEYE AKIN ETTİ

Bu arada Şeyh Nazım’ın yakınları ve müritler olayı duyar duymaz hastaneye akın etti. Basın toplantısının gerçekleştiği salonda dualar okuyan Şeyh Nazım’ın yakınları ve müritleri Yakın Doğu Hastanesi’nde beklemeye devam ediyor. CİHAN

Yorumlar