Şeyh Nazım'ın doktoru Erkmen: Vefat durumu söz konusu değil

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen, Şeyh Nazım Kıbrısi'nin durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi. Erkmen, "Vefat durumu söz konusu değil."dedi.Şeyh Nazım Kıbrısi'nin Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) yoğun...

Google Haberlere Abone ol
Şeyh Nazım'ın doktoru Erkmen: Vefat durumu söz konusu değil

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen, Şeyh Nazım Kıbrısi'nin durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi. Erkmen, "Vefat durumu söz konusu değil."dedi.

Şeyh Nazım Kıbrısi'nin Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam ediyor. Nakşibendi Tarikatı lideri Şeyh Nazım Kıbrısi'nin hayatını kaybettiği ile ilgili iddialar üzerine YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen açıklama yaptı. Haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Erkmen, Şeyh Nazım'ın tedavisine devam edildiğini söyledi. Hastanın durumunun son üç gündür ağırlaştığını belirten Erkmen, "17 Nisan'dan beri yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Şeyh Nazım Kıbrısi'nin yapılan tüm tetkik ve tedavilere rağmen var olan kronik karaciğer yetmezliğinin de etkisi ile üç günden beri durumu daha da ağırlaşmış, şuuru kapanmış ve tüm destekleyici tedavilere rağmen tansiyon düşüklüğü devam etmekle birlikte hayati tehlikesi sürmektedir." dedi. Şeyh Nazım'ın tansiyonunun tedavilerle dengede gittiğini dile getiren Erkmen, "İlk günden beri ciddi olan durumu ilerleyerek ciddiyetini koruyor. Bir vefat durumu söz konusu değildir. Yoğun bakımda yoğun bir şekilde izlenmektedir." diye konuştu.

Şeyh Nazım'ın sevenleri, hastanede dua ederek bekliyor

Öte yandan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde tedavisi devam eden Şeyh Nazım Kıbrısi'nın müritleri ve yakınları hastaneye akın etti. Şeyh Nazım'ın ailesi adına açıklama yapan MÜSİAD Kıbrıs Başkanı Okyay Sadıkoğlu, Şeyh Nazım'ın şu anda hayatta olduğunu ve durumunun kritik olduğunu söyledi.

Şeyh Nazım Kıbrısi'nin vefat ettiğinin iddiasının ardından Kıbrısi'nın yakınları ve müritleri YDÜ Hastanesi'nde akın etti. Hastane önünde ve içerisinde bekleyen Şeyh Nazım'ın müritleri ve yakınları dua ederek beklemeye başladı.

Şeyh Nazım'ın ailesi adına açıklama yapan MÜSİAD Kıbrıs Başkanı Sadıkoğlu, Nazım Kıbrısi'nin vefat iddiasının asılsız olduğunu ifade etti. "Dua bekliyoruz" diyen Sadıkoğlu, "Ömrü veren Cenab-ı Allah ne zaman alır, yine Allah'ın takdiridir. Ancak şuan itibariyle şeyhimiz hayattadır. Durumu kritiktir. İnanan insanlardan, Müslümanlardan dua bekliyoruz. CİHAN

Yorumlar