Sevgi dilinin çocukları Romanya'dan gözyaşları içinde ayrıldı

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından ‘Dünyanın Renkleri’ sloganıyla düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin genç yetenekleri Romanya'dan gözyaşları içinde ayrıldı.11 yıldır Türkiye'de gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Sevgi dilinin çocukları Romanya'dan gözyaşları içinde ayrıldı

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından ‘Dünyanın Renkleri’ sloganıyla düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin genç yetenekleri Romanya'dan gözyaşları içinde ayrıldı.

11 yıldır Türkiye'de gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları, bu sene Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ne dönüşerek sınırları aştı; yeni formatıyla Etiyopy,a Romanya ve Almanya'dan oluşan üç ayakta yapılan festivalin Romanya ayağı dün gece sona erdi. Dilleri, renkleri, kültürleri farklı olsa da Türkçede birleşen gençler Romanya'dan hüzünlü ayrıldı.

Romanya'da kaldıkları 5 gün içinde sıcak arkadaşlıklar ve dostluklar kuran genç yetenekler havaalanında gözyaşlarına boğuldu. Yine tesellilerini arkadaşlarından alan öğrenciler birbirlerinden ayrılmak istemediler, uzun uzun birbirlerine sarıldılar. Beraber hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Romanya'dan ayrılırken çok üzgün olduğunu belirten Afganistanlı Timur "Arkadaşlarımızla çok güzel hatıralar geçirdik. Onlardan ayrılacağım için çok üzgünüm." dedi.

Türkiye hasretinden bahseden Tunuslu Nuran ise "Romanya'da çok güzel bir festival oldu ama hiç Türkiye gibi değil. Türkiye'yi çok özlüyoruz." dedi.

Şarkı yarışması birincisi Kosovalı Anita duygularını "Buradaki şarkı yarışmasında birinci oldum, çok mutluyum. Ancak arkadaşlarımdan ayrılacağım için çok üzgünüm. Kapanış töreni için Almanya'ya gideceğim. Buradan, arkadaşlarımdan ayrılmak istemiyorum ama gitmek zorundayım. Herkese çok teşekkür ediyorum." sözleriyle anlattı.

Romanya'da yapılan Türkçe şarkı ve anadilde şarkı yarışmalarında dereceye giren öğrenciler Almanya'nın Düssseldorf şehrinde 21 Haziran'da gerçekleştirilecek olan 12. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapanış töreninde performanslarını kez daha sergileyecek. CİHAN

Yorumlar