Sevgi dilinin çocukları, Bükreş'i gezdi.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından ‘Dünyanın Renkleri’ sloganıyla bu yıl 12.'si Romanya'da düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali finalisti öğrenciler, Başkent Bükreş' gezdi. Öğrenciler, gruplar halinde Bükreş'in...

Google Haberlere Abone ol
Sevgi dilinin çocukları, Bükreş'i gezdi.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından ‘Dünyanın Renkleri’ sloganıyla bu yıl 12.'si Romanya'da düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali finalisti öğrenciler, Başkent Bükreş' gezdi. Öğrenciler, gruplar halinde Bükreş'in önemli mekanlarından olan eski Çavuşesku bugünkü Parlamento Sarayı ve Cumhurbaşkanlığı sarayı Kotroçeni'yi gezdiler.

Parlamento gezisinde öğrencileri Parlamento Genel Sekreteri George Dumitrica karşıladı. Dünyanın en büyük binasını gezmekten yorulan bazı öğrenciler ayakkabılarını çıkardı. Üç kilometrelik ünlü Uniri caddesine bakan sarayın balkonunda fotoğraf çektirdi. Sarayı çok beğenen öğrenciler, büyük ve enteresan buldu.

Parlamentonun birleşim salonunda yanık sesiyle türkü söyleyen Azeri öğrenci, Romen parlamenteri mest etti. Çocuklar, Genel Sekreter'e deniz kabuğundan yapılan özel hediyelerini sundu. Romen parlamenter de öğrencilere birer albüm verdi.

Çocuklara başarılar dileyen Parlamento Genel Sekreteri Dumitrica, "Parlamentomuzu ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu kadar farklı ülkelerden gençleri görmek bizi mutlu etti. Burayı ziyarete gelen öğrencilere çok teşekkür ediyorum. Yapacakları festivalde hepsine başarılar diliyorum." dedi.

‘Dünyanın Renkleri’ sloganıyla bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Şarkı ve Ses Finali, 15-16 Haziran tarihlerinde başkent Bükreş'in 5 bin kişilik en büyük kültür merkezi Sala Palatului’de yapılacak. CİHAN

Yorumlar