Serbest bırakılan Greenpeace’in gemisi 10 ay aradan sonra Rusya’dan ayrıldı

Gerçekleştirdikleri eylem sırasında el konulan ve 10 ay aradan sonra serbest bırakılan Greenpeace gemisi Arctic Sunrise Rusya’dan ayrıldı.Aralarında Türkiye vatandaşı Gizem Akhan’ın da bulunduğu 30 Greenpeace üyesi, 18 Eylül 2013 yılında...

Google Haberlere Abone ol
Serbest bırakılan Greenpeace’in gemisi 10 ay aradan sonra Rusya’dan ayrıldı

Gerçekleştirdikleri eylem sırasında el konulan ve 10 ay aradan sonra serbest bırakılan Greenpeace gemisi Arctic Sunrise Rusya’dan ayrıldı.

Aralarında Türkiye vatandaşı Gizem Akhan’ın da bulunduğu 30 Greenpeace üyesi, 18 Eylül 2013 yılında Arctic Sunrise gemisi ile Kuzey Kutup bölgesine giderek Gazprom’a ait platforma tırmanmaya çalışmıştı. Rusya güvenlik birimleri, Arctic Sunrise gemisine operasyon düzenleyerek 30 eylemciyi gözaltına alarak gemiye de el koymuştu.

Rusya’nın Murmansk bölgesindeki limanında bekletilen Arctic Sunrise 10 ay aradan sonra serbest bırakıldı. Yapılan son işlemlerin ardından Hollanda’ya gitmek için Arctic Sunrise limandan ayrıldı. Geminin 10 gün içinde Hollanda’ya ulaşması bekleniyor.

Geçen sene belli bir süre tutuklu kalan eylemciler ise mahkeme kararı ile kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Daha sonra Aralık ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in af yasasından yararlanan eylemciler ülkelerine dönmüştü.

CİHAN

Yorumlar