Senegalli öğrenciler Soma şehitlerini andı

Türkiye’yi yasa boğan Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenler Senegal’de anıldı. Ülkede faaliyet gösteren Yavuz Selim Eğitim Kurumları’nda bayraklar yarıya indirildi; kazada hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi....

Google Haberlere Abone ol
Senegalli öğrenciler Soma şehitlerini andı

Türkiye’yi yasa boğan Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenler Senegal’de anıldı. Ülkede faaliyet gösteren Yavuz Selim Eğitim Kurumları’nda bayraklar yarıya indirildi; kazada hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

299 işçinin şehit olduğu maden kazasına Senegal’deki öğrenciler de sessiz kalmadı. Okul Müdürü Oğuz Arslan yaptığı açıklamada, "Maalesef geçen günlerde gerçekleşen kazayı üzüntü ile öğrendik. Aynı gün Senegalli meslektaşlarımız, velilerimiz, öğrencilerimiz taziyeye geldiler. Kazada yakınları vefat edenlerin acılarını paylaşıyoruz ve ailelerine Rabbimiz’den rahmet niyaz ediyoruz.” diyerek başsağlığı dileklerini ve taziye mesajlarını aktardı.

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan talihsiz olay tüm dünyada olduğu gibi Senegal’de de büyük üzüntü meydana getirdi. Senegal'de bulunan eğitim gönüllülerinin katıldığı programda duygu dolu anlar yaşandı. Başlarında madenci kaskları ve ellerinde “Acımız, Acınızdır” pankartıyla, üzüntülerini dile getiren Senegalli öğrenciler, maden kazasında hayatını yitiren vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

CİHAN

Yorumlar