Senegalli Gençlerin Umudu Spor

Batı ülkelerinde görmeye alışkın olduğumuz spor, son zamanlarda Senegalliler için de hayatın ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Google Haberlere Abone ol
Senegalli Gençlerin Umudu Spor

Batı ülkelerinde görmeye alışkın olduğumuz spor, son zamanlarda Senegalliler için de hayatın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Avrupa’da sporcu olmak ise çoğu Afrikalı gibi Senegalli gençlerin de hala hayalini süslüyor.

Çalışan kesim genellikle spor salonlarını tercih ederken, halkın çoğunluğu Türkiye’de olduğu gibi belediyenin parklara yerleştirdiği spor aletlerini kullanıyor. Özellikle sahil kenarında bir araya gelen onlarca kişinin hep birlikte yaptığı hareketler dikkat çekiyor. Kadın erkek birçok kişi açık havada bireysel ve toplu olarak çeşitli spor aktivitelerinde bulunuyor.

Atou Dieup isimli vatandaş, “Bizim için spor herşey. Sağlıklı bir hayat sürmek istiyorum ve bunun için buraya hergün gelerek spor yapıyorum.” diye konuştu.

Zaman zaman futbol klüplerinin de antrenman yaptığı alanda, bir araya gelen arkadaş grupları plaj maçları yapıyor.

İbou Leye isimli diğer bir Senegalli ise “Buraya gelerek genelde ağırlık çalışıyorum.” diyerek spor yaptığında daha çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Batı Afrika ülkesi Senegal’in başkenti Dakar’da binlerce spor salonu yer alıyor.

 

Yorumlar