Senegal'in eski lideri Wade’in hapisteki oğlunu ziyaret etmesine izin verilmedi

Senegal’in eski Devlet Başkanı Abdoulaye Wade’in, çıkan olaylar sebebiyle hapisteki oğlunu ziyaret etmesine izin verilmedi. İki dönem iktidarda kalan Wade, 2012 seçimlerinde ağır bir yenilgi alarak ülkesini terk etmişti. Yaklaşık 2 yıldır...

Google Haberlere Abone ol
Senegal'in eski lideri Wade’in hapisteki oğlunu ziyaret etmesine izin verilmedi

Senegal’in eski Devlet Başkanı Abdoulaye Wade’in, çıkan olaylar sebebiyle hapisteki oğlunu ziyaret etmesine izin verilmedi.

İki dönem iktidarda kalan Wade, 2012 seçimlerinde ağır bir yenilgi alarak ülkesini terk etmişti. Yaklaşık 2 yıldır Fransa’da yaşayan eski Devlet Başkanı, oğlu Karim Wade’in yolsuzluktan yargılanacağına karar verilmesinden bir hafta sonra ülkeye dönmüştü.

“Süper Bakan” olarak tanınan Karim Wade, yaklaşık 1 yıldır tutuklu bulunuyor. Babasının kabinesinde birkaç bakanlık görevini yürüten oğul Wade, yasa dışı yollardan elde ettiği 1 milyar doların üzerindeki parayı hesabına aktarmakla suçlanıyor.

Öğleden sonra kadınlar hapishanesine gelen Wade, yüzlerce seveni tarafından karşılandı. Sıkı güvenlik önlemleri altında hapishane ziyaretini gerçekleştiren Wade’in ziyareti sonunda olaylar çıktı. Güvenlik güçlerinin yetersiz kaldığı olaylarda Wade, bölgeden hızlıca uzaklaştırıldı.

Basın açıklamasına ve araçtan inmesine izin verilmeyen Wade, daha sonra oğlunun tutuklu bulunduğu hapishaneye gitmek istedi. Yetkililerin güvenliği sağlamakta güçlük çekmesi üzerine ziyaretten vazgeçildi. İlerleyen saatlerde artan kalabalık yolu trafiğe kapayarak uzun araç kuyruğuna neden oldu. Çıkan olaylarda ölen ve yararlanan olmazken göstericilere gaz bombası ile müdahale edildi.

CİHAN

Yorumlar