Senegal'den Mali'ye terörle mücadele desteği

Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita, üç günlük ziyareti kapsamında Senegal Devlet Başkanı Macky Sall ile görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Senegal'den Mali'ye terörle mücadele desteği

Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita, üç günlük ziyareti kapsamında Senegal Devlet Başkanı Macky Sall ile görüştü. Resmi temaslarda bulunmak üzere Senegal’de bulunan Keita’nın gündeminde terörle mücadele ve Kidal bölgesindeki Tuareg isyanı var.

İki ülke liderlerinin başbaşa gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmelere geçildi. Toplantılarda, son dönemde Kidal bölgesinde artan ayrılıkçı hareketler ile ikili ve çok taraflı ilişkilerin tüm yönleriyle ele alındığı belirtildi.

SENEGAL, MALİ’YE 250 BARIŞ GÜCÜ ASKERİ DAHA GÖNDERİYOR

Görüşmeler sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Macky Sall, "Mali'de barışın sağlanması ve özellikle Kidal bölgesinde terör olaylarıyla mücadele için çalışan BM Barış Gücü'ne destek amacıyla ülkeye 250 asker daha gönderilmesine karar verdik." dedi.

Senegal Meclisi'nde konuşan Boubacar Keita ise konuşmasında söz konusu karardan memnun olduğunu ve Senegal barış gücü askerlerinin, genelde Mali'de, özelde ise Kidal bölgesinde verdikleri büyük çabanın takdire şayan olduğunu belirti. Keita, ayrıca ikili ilişkileri sağlam temeller üzerinde sürdürme kararlılığında olduklarını vurguladı.

Başkent Bamako'ya 1,500 km uzaklıkta bulunan ve 2011 sonunda başlayan Tuareg isyanının ilk çıkış noktası olan Kidal kentinde, BM Barış Gücü’ne ait 5 bin 539 asker arasında Senegal'in 500 askeri bulunuyor.


CİHAN

Yorumlar