Senegal'deki Türk okullarında mezuniyet coşkusu

Senegal’de, Türk girişimciler tarafından açılan ve başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Yavuz Selim Eğitim Kurumları, 11'inci mezunlarını coşkulu bir törenle uğurladı.Velilerin yoğun ilgi gösterdiği programa, çok sayıda siyasi...

Google Haberlere Abone ol
Senegal'deki Türk okullarında mezuniyet coşkusu

Senegal’de, Türk girişimciler tarafından açılan ve başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Yavuz Selim Eğitim Kurumları, 11'inci mezunlarını coşkulu bir törenle uğurladı.

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği programa, çok sayıda siyasi ve bürokrat katıldı. İki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını kurumun Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İzol yaptı. İzol, “Mezun olacak 94 öğrencimizin Senegal’in ve dünyanın değişik ülkelerinde üniversitelere girerek, Senegal’i, Afrika’yı, ulusumuzu ve Yavuz Selim’i çok güzel temsil edeceklerine canı gönülden inanıyorum.” diyerek mezun olan bütün öğrencileri tebrik etti.

Senegal’deki Türk okullarının bağlı bulunduğu Yavuz Selim Eğitim Kurumları, bu sene 11. mezunlarını verdi. Yaklaşık 16 yıldır Senegal’de faaliyet gösteren Türk okullarının mezuniyet törenine ilgi yoğundu. Başkent Dakar’da bulunan Théâtre National Daniel-Sorano'da gerçekleşen törende duygusal anlar yaşandı.

Programda yıl içinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri okul aile birliği başkanı tarafından verildi. Anaokulu öğrencilerinin gösterisi izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Törende ortaokul öğrencilerinin dans şovları, Türkçe okunan şarkı ve şiirler davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Senegal’de 7 ayrı binada 2 bin 500'e yakın öğrencisi ile eğitim faaliyetlerine devam eden Yavuz Selim Eğitim kurumları, her yıl ülke genelinde yapılan üniversiteye giriş sınavında ilk beşe giren öğrencileri, mezunları arasından çıkarmıştı.

CİHAN

Yorumlar