Senegal'de kadınlar hayatın baş rolünde

Dünya Kadınlar Günü, Batı Afrika ülkesi Senegal'de de kutlanıyor.Kadın nüfusun ağırlıkta olduğu Senegal’de kadınları sosyal ve siyasal hayatta aktif olarak yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Senegal'de kadınlar hayatın baş rolünde

Dünya Kadınlar Günü, Batı Afrika ülkesi Senegal'de de kutlanıyor.

Kadın nüfusun ağırlıkta olduğu Senegal’de kadınları sosyal ve siyasal hayatta aktif olarak yer alıyor. Ailesini geçindirmek veya aile ekonomisine katkı sağlamak için kadınların büyük çoğunluğunun çalıştığı ülkede erkek mesleği anılan birçok iş kolunda kadınları aktif olarak görmek mümkün.

Özellikle ticaret yapan iş kadınları ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Birçok iş yeri sahibinin veya yöneticisinin kadın olduğu ülkede kadınlar toplumun merkezinde. Birçok kadın ailelerinin maddî durumu sebebiyle çalışmak zorunda olsa da işlerini yaparken yüzlerinden gülümsemeyi eksik etmiyor. Fatou Ba Sylla isimli bir kadın satıcı, "Ailemi geçindirmek için çalışmak zorundayım." diyor.

Adama Dieuf adlı iş kadını ise "İş hayatında, siyasette, evde, hayatın her alanında kadın eli var. Kadınlar hayatın baş rolünde." diyor.

Bu arada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ülkede ve tüm dünyadaki kadınların sorunlarını dile getirmek isteyen bazı kadın sivil toplum kuruluşları ise gösteriler düzenledi.

Başkent Dakar'daki gösteride yapılan basın açıklamasında, Bu anlamlı günü bir güne sığdırmak ve bir gün içinde kadınların sorunlarına çözüm bulmak mümkün değil. Biz 364 gün unutulup sadece bir gün hatırlanmak istemiyoruz." denildi. CİHAN

Yorumlar