Senegal’de 1 Mayıs yürüyüşü yapıldı

1 Mayıs, Senegal’de coşkulu ve bayram havasında kutlanıyor. Resmi tatilin ilan edildiği ülkede başkent Dakar’daki kutlamalar büyük ilgi gördü. 1 Mayıs etkinliği sabah yapılan yürüyüş ile başladı. “Sağlıklı yaşama ve sağlıklı...

Google Haberlere Abone ol
Senegal’de 1 Mayıs yürüyüşü yapıldı

1 Mayıs, Senegal’de coşkulu ve bayram havasında kutlanıyor. Resmi tatilin ilan edildiği ülkede başkent Dakar’daki kutlamalar büyük ilgi gördü. 1 Mayıs etkinliği sabah yapılan yürüyüş ile başladı. “Sağlıklı yaşama ve sağlıklı çalışma ortamları” sloganı ile yapılan yürüyüşe, binlerce kişi katıldı. Yaklaşık 7 kilometre süren yürüyüşe güvenlik amacıyla bir polis aracı eşlik etti. Yürüyüş şehir merkezinde bulunan “Demba Diop” stadyumunda son buldu. Gruplar daha sonra stadyumdaki kutlamalara katıldı. Kutlama çerçevesinde yapılan konuşmalarda işçilerin sorunları dile getirildi. Etkinliği bazı bakanlar da iştirak etti.

1 Mayıs kutlamasına katılan Mbaye Ndir isimli sendika işçisi “Düşük bir maaş ile ailemizi geçindirmeye çalıyoruz. Çalışma şartları ve fiziki şartlar çok ağır.” şeklinde konuştu.

Lancei Keita isimli sendika başkanı ise “Biz demokratik bir şekilde çalışanların haklarını korumak ve onların seslerini duyurmak için buradayız.” dedi.

CİHAN

Yorumlar