Senegal kum fırtınası ve şiddetli yağmura teslim

Senegal’in başkenti Dakar’ın 175 km doğusunda yer alan Kaolack eyaletinde, aniden bastıran şiddetli yağmur halkta paniğe neden oldu. Yağmur öncesinde gelen kum fırtınası bir anda tüm gökyüzünü kapladı. Öğlen saatlerinde başlayan fırtına...

Google Haberlere Abone ol
Senegal kum fırtınası ve şiddetli yağmura teslim

Senegal’in başkenti Dakar’ın 175 km doğusunda yer alan Kaolack eyaletinde, aniden bastıran şiddetli yağmur halkta paniğe neden oldu. Yağmur öncesinde gelen kum fırtınası bir anda tüm gökyüzünü kapladı. Öğlen saatlerinde başlayan fırtına ile tüm şehir karanlığa büründü.

Batı Afrika’da yağmur sezonu henüz başlamamışken, Senegal fırtına ve şiddetli yağmura teslim oldu. Yetkililerden alınan bilgiye göre, çamur şeklindeki yağış, Sahra çölünde yaşanan kum fırtınası sonucu oluşurken, meydana gelen toz bulutları, rüzgârın etkisiyle yağışa dönüştü.

Beklenmedik bir anda başlayan kum fırtınası insanlara zor anlar yaşattı. Fırtınaya dışarda yakalananlar, şaşkınlık ve telaş içerisinde evlerine ve kapalı alanlara sığınmaya çalıştı.

Bir süre devam eden kum fırtınasının ardından başlayan şiddetli yağmur ise hayatı olumsuz etkiledi. Gün boyu süren yağmur nedeni ile yollar trafiğe kapanırken elektrikler kesildi. Yağmurun akşam saatlerinde durmasının ardından hayat normale dönmeye başladı.

Şiddetli yağmur sonrası can kaybı yaşanmazken, küçük çaplı maddi hasarın meydana geldiği ifade edildi.

CİHAN

Yorumlar