Senegal Hükümeti İşsizliğe Çare Arıyor

Senegal hükümeti başkent Dakar’da düzenlenen “Ulusal Genç İstihdam” başlıklı forum kapsamında işsizliğe çare aradı.

Google Haberlere Abone ol
Senegal Hükümeti İşsizliğe Çare Arıyor

Senegal hükümeti başkent Dakar’da düzenlenen “Ulusal Genç İstihdam” başlıklı forum kapsamında işsizliğe çare aradı. Gençlik, İstihdam ve Toplumsal Değerler Bakanlığı’nın organize ettiği iki gün süren programa, Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, Başbakan Aminata Touré, birçok bakan ve yüzlerce kişi katıldı.

Programda konuşan Senegal Devlet Başkanı Macky Sall “Özellikle gençler arasında istihdam konusu, Senegal hükümeti için hala önemli bir sorun. Yetişmiş iş gücü alanında ciddi sorunlarımız var. Resmi rakamlar işsizlik oranlarını az göstermesine rağmen, kayıt dışı çalışan sayısı ciddi oranlarda, çözülmemesi durumunda önemli sorunlarla yüz yüze gelebiliriz.” dedi.

Forumda iki yıldan beri takip edilen istihdam politikaları, alınan önlemler hakkında katılımcılara bilgi verildi. Yapılan çağrıda, genç istihdam sorununun çözümüne yönelik yapılacak çalışmalar için acil eylem planı hazırlanması kararlaştırıldı.

Bu plan kapsamında bir alt çalışma grubu oluşturulurken, hükümetin en geç bir yıl içerisinde acil eylem planını hayata geçireceği belirtildi. Eylem planı kapsamında ayrıca gençlerin istihdam edilebilirliğinin geliştirilmesi, girişimcilik becerilerinin arttırılması ve bu yönde rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin iyileştirilmesi de hedefleniyor.

Ulusal Genç İstihdam forumuna devlet yetkililerinin yanı sıra ülkenin her tarafından gelen, istihdam alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, meslek okulları, kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları, sendikalar, konfederasyonlar ve yerel yönetimlerin temsilcileri katıldı.

Forum sonunda gençlerden oluşan çok kalabalık tezahüratlar eşliğinde Devlet Başkanını destek verdi.
CİHAN

Yorumlar