Senegal eğitim bakanı: Kızımı Türk okuluna göndereceğim

Senegal Milli Eğitim Bakanı Serigne Mbaye Thiam, Türk yardımseverlerin çabalarıyla açılan ve ülkede büyük takdir gören Yavuz Selim Eğitim Kurumları’nı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Senegal eğitim bakanı: Kızımı Türk okuluna göndereceğim

Senegal Milli Eğitim Bakanı Serigne Mbaye Thiam, Türk yardımseverlerin çabalarıyla açılan ve ülkede büyük takdir gören Yavuz Selim Eğitim Kurumları’nı ziyaret etti. Senegalli bakan, her yıl üniversiteye giriş sınavında birinciler çıkaran Türk okullarının, ülkedeki eğitim kalitesine etkisinin tartışılamaz olduğunu söyledi.

Senegal halkının bu okullar vesilesiyle Türkiye’yi tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı, “Gelecek yıl kendi kızımı da bu okullara kayıt ettirmek istiyorum.” dedi. Thiam, ülkede bulunan diğer özel ve devlet okullarının da Türk okullarını model alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Cheikh Anta Diop Üniversitesi ve Yavuz Selim Eğitim Kurumları işbirliği ile düzenlenen “Okul ortamında sağlık ve hijyen” başlıklı konferans sonrası, Sultan Kız Koleji’ni ziyaret eden Senegalli Milli Eğitim Bakanı, okulu gezerek bilgi aldı.

Türk girişimciler tarafından 1997 yılında Senegal’de kurulan Yavuz Selim Eğitim Kurumları iki bini aşkın öğrenciye eğitim veriyor.

CİHAN

Yorumlar