Senegal ''Bağımsızlık Günü''nü kutluyor

Eski bir Fransız sömürgesi olan Senegal, bağımsızlığının 50.'nci yılını bayram havasında kutluyor.

Google Haberlere Abone ol
Senegal ''Bağımsızlık Günü''nü kutluyor

Eski bir Fransız sömürgesi olan Senegal, bağımsızlığının 50.'nci yılını bayram havasında kutluyor.

Senegal, 4 Nisan 1960 tarihinde kazandığı bağımsızlığının 50.'nci yılını başkent Dakar'da Yüzüncü Yıl Bulvarı boyunca ve Özgürlük Meydanı'nda yapılan resmi bir törenle kutladı. Yapılan kutlamalara; Senegal devlet başkanı Macky Sall, Başbakan Aminata Traore, devlet yetkilileri ve birçok yabancı devlet başkanı ve ülke temsilcisi katıldı.

Devlet erkânı ile yabancı ülke devlet adamlarının katıldığı resmi tören Senegal Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bağımsızlık günü resmi kutlamaları geniş katılımlı büyük gösteriler ve ülkenin önde gelen okullarının geçit töreni sonrasında dans topluluklarının gösterisi ile devam etti. Yavuz Selim Eğitim Kurumları'na bağlı erkek koleji öğrencileri de törende yer aldı. Okul öğrencilerinin resmi geçidi sırasında uzun süreli alkış ve tezahüratlar yapıldı.

Ülkenin üst düzey askeri yetkililerinin katıldığı 'Savunma, güvenlik, ekonomik ve sosyal kalkınma' resmi geçit töreni vatandaşlar tarafından uzun uzun alkışlandı.

Bağımsızlık günü dolayısı ile ülkede bir günlük resmi tatil uygulanıyor. Ülke genelinde çeşitli kutlama etkinlikleri gün boyunca devam edecek.

Devlet Başkanı Macky Sall’ın, “Özgürlük ve bağımsızlık için fedakârlıkta bulunan nesillerin idealleriyle inşaa edilen tarihimizin en önemli gününü kutluyoruz.” şeklindeki konuşması sonrası resmi kutlamalar sona erdi.
CİHAN

Yorumlar