Sendikacılar, Budist tapınağına sığındı

Güney Kore’de haklarında tutuklama kararı olan sendikacılar, Budist tapınağına sığındılar.

Google Haberlere Abone ol
Sendikacılar, Budist tapınağına sığındı

Güney Kore’de haklarında tutuklama kararı olan sendikacılar, Budist tapınağına sığındılar.

Güney Kore’de demiryollarında çalışanların başlattığı grev, büyüyerek farklı boyutlara vardı. Geçtiğimiz günlerde haklarından tutuklama kararı çıkan Milli Demiryolları İşçi Sendikası (USİF) yetkilileri, bağlı oldukları Demokratik İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (DİSF) binasına sığınmışlardı. Polis USİF yetkililerini tutuklamak için DİSF’in binasına girmeye çalışırken polis ile DİSF yetkilileri arasında arbede yaşanmış, olay yeri bir anda gösteri alanına dönüşmüştü. İçinde milletvekillerinin de olduğu etten duvarı ören polisler, akşama doğru DİSF’in içine girebilmiş fakat, USİF yetkililerini bulamamıştı.

Emniyete gelen bilgiler doğrultusunda, polisler bugün Kore’deki Budistlerin yaklaşık yüzde 70’ini temsil eden Jogye Budizmi’nin merkezi tapınağını sardı. 200’den fazla polisin sardığı tapınakta haklarında tutuklama kararı olan 4 sendika yetkilinin bulunduğu tespit edildi.
Güney Kore’deki yasalar gereği özel izin olmadan dini alanlara polislerin girmesi yasak. Bugün ülkede Noel tatili olması nedeniyle, polis tapınağa giriş yapamıyor.

Turistlerin ve Budist Korelilerin tapınağa giriş çıkış yaparken, polislerin etrafta konuşlanması dikkat çekmeye başladı. Öte yandan diğer dinlerin liderleri olaya müdahale etmeye başladı. Kore Anglikan Kilisesi’nin önde gelen papazlarından Yoo Shi-kyung, tapınağa gelerek sendika yetkileri ile görüşme yaptı. Görüşmeden sonra dışarı çıkarak açıklama yapan Papaz Yoo, başta Budistler olmaz üzere ülkedeki diğer dinlerin de DİSF ile beraber dua ettiklerini söyledi. Açıklamada bulunan tapınak yetkilileri ise kendilerine sığınmış insanları zorla tapınaktan kovamayacaklarını ifade etti.
CİHAN

Yorumlar