Selek: Gelecek yıl Boğaz'da kutlama yapalım

Yargıtay’ın Pınar Selek davasına ilişkin kararı usulden bozmasının ardından Lyon ve Strasbourg üniversiteleri Pınar Selek için basın toplantısı organize etti. Lyon’da akademik çalışmalarını yürüten Selek video konferans ile Strasbourg’da...

Google Haberlere Abone ol
Selek: Gelecek yıl Boğaz'da kutlama yapalım

Yargıtay’ın Pınar Selek davasına ilişkin kararı usulden bozmasının ardından Lyon ve Strasbourg üniversiteleri Pınar Selek için basın toplantısı organize etti. Lyon’da akademik çalışmalarını yürüten Selek video konferans ile Strasbourg’da bulunan basın mensuplarının sorulanı cevapladı.

Davanın tam olarak ne kadar süreceğini bilmediğini söyleyen Selek, "4-5 ay belki iki yıl, daha ne kadar mücadele edeceğimizi bilmiyoruz. Dosyanın hızlı bir şekilde intikal edip sonuçlanmasını bekliyoruz. Fakat bunlar yaşanırken tüm faaliyetlerine ve akademik çalışmalarıma devam ediyorum." dedi.

Fransız basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği toplantının sonunda Pınar Selek güçlü olduğunu, ayakta durduğunu, mücadelesine devam edeceğini söyledi ve "Gelecek sene İstanbul'da Boğaz'da büyük bir gemi ile kutlama yapalım." ifadelerini kullandı.

Strasbourg Üniversitesi Rektörü Alain Beretz de toplantıda yerini aldı. Beretz, davanın bu şekilde olumlu bir duruma dönüşmesine sevindiklerini ve en kısa sürede sonuçlanmasını beklediklerin ifade etti ve Pınar Selek’i tebrik etti.

Pınar Selek de "Büyük bir mücadele 16 yıldır devam ediyor. Ama sonuçta mutlu bir sonla bitecek." ifadelerini kullandı. Bunun uluslararası bir dayanışma örneği olduğunu söyleyen destekçileri ise 'Pınar Selek yalnız değil' diye sloganlar attı. CİHAN

Yorumlar