Selek: Artık bir yarım umudum var

Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi, sosyolog Pınar Selek’in yargılandığı Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin 16 yıldır süren davada kararını verdi. Yargıtay, Selek'e verilen ağırlaştırılmış...

Google Haberlere Abone ol
Selek: Artık bir yarım umudum var

Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi, sosyolog Pınar Selek’in yargılandığı Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin 16 yıldır süren davada kararını verdi. Yargıtay, Selek'e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını usul yönünden bozdu.

Kararı Cihan Haber Ajansı’na değerlendiren Pınar Selek, ‘’Artık bir yarım umudum var ülkeme kavuşmak için.’’ ifadelerini kullandı. 16 yıldır yaşadıklarının üzücü olduğunu kaydeden Selek, bu duruma düşmenin bile aslında tuhaf olduğunu kaydetti.

Geçen sene Yargıtay’a gitmiş dosyanın hakimler değiştikten sonra yasa dışı bir şekilde Yargıtay’dan geri çekilerek mahkumiyet kararı verildiğini hatırlatan Selek, "Kesin beraat alana kadar mücadelemiz sürecek." dedi . Yaşadıklarının ülkede yaşanan pek çok sorundan sadece biri olduğunu da vurgulayan sosyolog, Türkiye’yi özlediği kadar gelen mesajlardan Türkiye’nin de kendisini özlediğini gördüğünü söyledi. Pınar Selek, ‘’Artık kavuşmamız lazım.’’ ifadelerini kullandı.

Fransa’da kendini sürgünde hissetmediğini de vurgulayan Selek, gündeminde sadece mahkeme sürecinin olmadığını, akademik çalışmalarını da yoğun şekilde sürdürdüğünü söyledi.

CİHAN

Yorumlar