Sel Suları Annesinden Ayırdı. İşte Görüntüler!

Kuzey Irak'ta son 2 günde etkili olan sağnak yağış ile birlikte gelen sel suları Baadre İlçesi'nde yolda araçları ile sel sularının içinde mahsur kalan bir annenin kucağındaki 8 aylık çocuğu sel sularına kapılarak öldü.

Google Haberlere Abone ol
Sel Suları Annesinden Ayırdı. İşte Görüntüler!

Irak'ın kuzeyinde 2 günden bu yana etkili olan sağnak yağşılar yaşamı felç ederken, Erbil ve Duhok illerinde etkili olan sağnak yağış ve arkasında görülen sel facialarında 8 kişi boğularak öldü. Sel sularına kapılan 7 kişiden ise haber alınamadı. Rudaw televizyon ekibi, dün Duhok'a bağlı Baadre İlçesi'nde yağış haberini yaparken kendilerini sel sularının vurduğu yolda mahsur kalan araçların arasında buldu. Yolu vuran sel suları nedeniyle yolda mahsur kalan araçlardan öncelikle çocukları kendi araçlarına alan televizyon ekibi yaşananları saniye saniye kayıt altına aldı.

8 AYLIK UMUT ANNESİNİN KUCAĞINDAN SEL SULARINA BÖYLE DÜŞTÜ

Bir araçta sel sularının içinde mahsur kalan anne ve 5 çocuğunu kurtarmak isteyen vatandaşlar önce 3 çocuğu kucaklarına alıp televizyone ekibinin aracına bıraktı. Daha sonra anne ve kucağındaki 8 aylık çocuğu ile diğer çocuğu da araca binmek üzereyken annenin sel sularında dengesini kaybetmesi sonucu 8 aylık çocuğu kucağından düşerek sel sularına kapıldı. Türkçe anlamı Umut olan Hevi adlı çocukların ve annesinin çabaları sonucu kurtarılamadı. Kucağından sel sularına düşen çocuğunu kurmak için uzun süre direnen ve tehlikeyi göze alan anneyi orada bulunanlar boğulmaktan kurtardı.

Yorumlar