Seçim sonuçlarından memnun olmayan Neonaziler belediye binasına yürüdü

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde aşırı sağcılar belediye binasını yürüdü. Dortmund kentinde seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra belediye önünde toplanan Neonaziler binayı basmak istedi.Seçimlerde yüzde 1,0 oy...

Google Haberlere Abone ol
Seçim sonuçlarından memnun olmayan Neonaziler belediye binasına yürüdü

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde aşırı sağcılar belediye binasını yürüdü. Dortmund kentinde seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra belediye önünde toplanan Neonaziler binayı basmak istedi.

Seçimlerde yüzde 1,0 oy aldığı tahmin edilen ve Anayasa Koruma Teşkilatı tarafından takip edilen “Die Rechte” adlı ırkçı partinin yandaşları seçim sonuçlarına itiraz etti. Aşırı sağ karşıtlarının yolu kapatmasından sonra karşıt gruplar arasında arbede yaşandı.

Dortmund polisi, güvenlik güçlerinin ırkçıları dağıtmak ve olayları kontrol altına alabilmek için biber gazı kullandığını duyurdu.

Dün gece yaşanan olayın bir süre devam ettiği belirtilirken, ardından aşırı sağcıların polis gözetiminde bölgeyi terk ettiği ifade edildi.

Dortmund kenti KRV eyaletinde aşırı sağcıların kalesi olarak tanınıyor. Yasaklı olan Neonazi-Kameradschaft adlı aşırı sağ oluşumun bu eyalette kendine taraftar toplamaya çalıştığı biliniyor.

Eyalet genelinde yerel seçim sonuçlarının neden geciktiğine dair bir açıklama ise henüz yapılmadı. KRV başkenti Düsseldorf’taki eyalet seçim merkezine Essen ve Unna gibi kentlerin geçici seçim sonuçlarının henüz gelmediği ifade edildi.

Yetkililer, sonuçların bir an önce açıklanması için bütün imkanlarıyla çalıştıklarını açıkladı. CİHAN

Yorumlar