Schumacher'in hastanedeki kaydı sahte adla yapılmış

Fransız polisi geçen yıl aralık ayından bu yana Grenoble kentindeki klinikte komada tutulan Alman Formüla 1 pilotu Michael Schumacher’in hastalığına ait bilgileri içeren dosyanın nasıl çalındığını ve bu işi kimlerin yaptığını araştırıyor.29...

Google Haberlere Abone ol
Schumacher'in hastanedeki kaydı sahte adla yapılmış

Fransız polisi geçen yıl aralık ayından bu yana Grenoble kentindeki klinikte komada tutulan Alman Formüla 1 pilotu Michael Schumacher’in hastalığına ait bilgileri içeren dosyanın nasıl çalındığını ve bu işi kimlerin yaptığını araştırıyor.

29 Aralık’ta Fransa Alpleri'nde geçirdiği kayak kazasında başını çarparak ağır yaralanan ve 16 Haziran’a kadar komada tutulan Schumacher’in hastalığına ait bilgilerin Jeremy Martin adı ile hastane sistemine kaydedildiği ortaya çıktı.

Dosyaya çok az sayıda kişinin ulaşım hakkı olduğunu belirtilirken, Fransız emniyeti dosyanın çalınmasında sadece iki yolun bulunduğunu kaydetti.

Birincisi internet üzerinden yapılan bir hacker saldırısı. İkincisi ise dosyaya ulaşımı olan birinin bunların kağıt çıktısını alması veya fotoğrafını çekmesi.

Toplamda 12 sayfadan oluşan hasta dosyası Schumacher’in 16 Haziran’da İsviçre’nin Lozan kentindeki kliniğe naklinde hazırlandı. Dosyada hastanın durumu ve o güne kadar yapılan tedavilerin detayları yer alıyor. Söz konusu dosya Lozan’daki doktorları bilgilendirme amacı taşıyor.

Fransız savcı Jean Yves Coquillat, dosyanın hangi yöntemle çalındığını araştırdıklarını ancak hacker saldırısı konusunda iz bulamadıklarını kaydetti.

Şimdi ise dosyaya ulaşım hakkı bulunan kişilerin sorgulandığını belirten klinik direktörü Jacqueline Hubert ise bu kişilerin polis tarafından sorgulandığını ifade etti. Hubert, Schumacher’in dosyasının hastane sistemine Jeremy Martin adı altında kaydedildiğini de açıkladı.

Schumacher’in hastalığına ait dosyayı çalan kişilerin bu bilgileri medya organlarına 50 bin Euro karşılığında satmak istediği ortaya çıkmıştı. CİHAN

Yorumlar