Schumacher’in dosyası çalındı, yayınlayana ceza verilecek

Komadan çıktıktan sonra İsviçre’nin Lozan kentindeki bir klinikte tedavi altına alınan Schumacher’in hastalığına ait bilgileri içeren dosyası çalınıp satışa sunuldu. F1 pilotunun menajeri polise başvurdu.Komadan çıktıktan sonra geçen...

Google Haberlere Abone ol
Schumacher’in dosyası çalındı, yayınlayana ceza verilecek

Komadan çıktıktan sonra İsviçre’nin Lozan kentindeki bir klinikte tedavi altına alınan Schumacher’in hastalığına ait bilgileri içeren dosyası çalınıp satışa sunuldu. F1 pilotunun menajeri polise başvurdu.

Komadan çıktıktan sonra geçen hafta İsviçre’nin Lozan kentinde tedavi altına alınan Formüla 1’in efsane pilotu Michael Schumacher’in hastalığına ait kayıtların bulunduğu dosyanın çalındığı bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alman F1 pilotunun menajeri Sabine Kehm, hırsızlık vakasını doğruladı ve dosyanın bazı medya organlarına para karşılığı satışının teklif edildiğini söyledi.

Kehm, “Birkaç gündür bazı medya organlarına Michael Schumacher’e ait olduğu ileri sürülen hasta dosyasını satmak için girişimlerde bulunanlar olmuş. Ancak bu dosyanın doğru mu yoksa sahte mi olduğunu şu an itibariyle tam olarak bilmiyoruz. Ama şu bir gerçek ki, Schumacher’e aitse bunların yayınlanması kesinlikle yasaktır. Yayınlayanlar hakkında yasal süreç başlatırız.” şeklinde konuştu.

Bild gazetesi dün itibariyle aktardığı haberinde Alman sporcuya ait dosyaların yaklaşık 50 bin Euro karşılığında satışa sunulduğunu duyurmuş ancak hırsızların kimliğine dair bilgilere ulaşılamadığını kaydetmişti.

Konuyla ilgili Alman medyasında yer alan haberlerin ardından Sabine Kehm, polise başvurduğunu ve olayın aydınlatılması için emniyet güçlerinden yardım istediğini duyurdu.

Alman F1 pilotu Schumacher geçen hafta pazartesi günü komada tutulduğu Fransa’nın Grenoble kentindeki klinikten çıkarılarak İsviçre’nin Lozan şehrindeki bir üniversite kliniğine nakledilmişti.

Schumcher 29 Aralık’ta Fransa Alplerinde geçirdiği kayak kazası sonucu başından yaralanmış ve Grenoble’deki klinikte geçen haftaya kadar komada tutulmuştu. CİHAN

Yorumlar