Schröder ve Putin kol kola kutlama yaptı

Ukrayna’da Rusya ile Avrupa Birliği arasında kriz sürerken Almanya’nın eski Başbakanı Schröder, Rus lider Putin ile St. Petersburg’da yaş günü kutlaması yaptı. 70. yaşına giren Schröder için düzenlenen programa Gazprom yönetimi ve...

Google Haberlere Abone ol
Schröder ve Putin kol kola kutlama yaptı

Ukrayna’da Rusya ile Avrupa Birliği arasında kriz sürerken Almanya’nın eski Başbakanı Schröder, Rus lider Putin ile St. Petersburg’da yaş günü kutlaması yaptı. 70. yaşına giren Schröder için düzenlenen programa Gazprom yönetimi ve Almanya’dan bazı SPD’li politikacılar da katıldı.

Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, 7 Nisan’da 70. yaşına girdi. Partisi Sosyal Demokratlar (SPD) Berlin’de Schröder için aynı gün bir yaş günü partisi düzenlemişti.

Eski Başbakan ardından da memleketi Hannover’de Aşağı Saksonya eyaletindeki kutlamalarda tebrikleri kabul etti. Kutlamalara Schröder’in kadim dostu Rus lider Vladimir Putin katılmamıştı.

Dün gece iki politikacı St. Petersburg’da kol kola görüntülendi.

Edinilen bilgilere göre, Avrupa Birliği ve Rusya arasında devam eden Ukrayna krizi nedeniyle Almanya’ya Schröder’in yaş günü kutlamalarına katılamayan Putin buna mukabil St. Petersburg’da bir program düzenledi.

Yusufov Sarayı’nda bir araya gelen iki lidere Gazprom yönetimi de eşlik etti. Almanya’dan ise Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin SPD’li Başbakanı Erwin Sellering katıldı.

Siyaseti bıraktıktan sonra Rus enerji şirketi Gazprom’un yönetim kuruluna transfer olan Schröder, Kremlin’in önemli bir paya sahip olduğu şirkette halen yöneticiliğini sürdürüyor.

Ukrayna krizinde de Putin’e yönelik eleştirileri kabul etmeyen Almanya’nın eski Başbakanı Schröder ülkesinde halen Kremlin Şefi’ne yönelik tepkileri “göğüslemeye” devam ediyor. CİHAN

Yorumlar