Schaeuble: İngiltere AB’de kalmalı

AB Komisyonu başkanlığı konusunda Lüksemburg eski Başbakanı Jean Claude Juncker'a engel olamayan İngiliz Başbakan David Cameron’a Almanya’dan çağrı geldi. Maliye Bakanı Schaeuble, “İngiltere, AB için vazgeçilmez bir ülke, burada kalmalı!”...

Google Haberlere Abone ol
Schaeuble: İngiltere AB’de kalmalı

AB Komisyonu başkanlığı konusunda Lüksemburg eski Başbakanı Jean Claude Juncker'a engel olamayan İngiliz Başbakan David Cameron’a Almanya’dan çağrı geldi. Maliye Bakanı Schaeuble, “İngiltere, AB için vazgeçilmez bir ülke, burada kalmalı!” dedi.

Alman bakan Financial Times gazetesine verdiği demeçte “İngiltere’nin AB için vazgeçilmez bir ülke olduğunu” söyledi.

Almanya ve İngiltere’nin AB ile ilgili pek çok konuda ortak görüşlere sahip olduğunu savunan Schaeuble, “Büyük Britanya, tarihi, politik, demokratik ve kültürel olarak Avrupa için kesinlikle vazgeçilmez bir ülke.” ifadelerine yer verdi.

AB’nin geleceği için her üye ülkenin farklı görüş ve tasavvurları olduğunu hatırlatan Almanya Maliye Bakanı, İngiltere’nin demokrasiye tarihte büyük katkı yaptığını, aynısını AB için de yapabileceğini söyledi ve Londra’nın bu tartışmalara katılmasını istedi.

Öte yandan AB komisyon başkanı olan Juncker’in İngiliz Başbakan Cameron tarafından tebrik edildiği belirtildi.

Londra’dan yapılan açıklamada Başbakan Cameron’un bir telefon görüşmesi yaparak Juncker’e yeni görevinde başarılar dilediği ifade edildi.

Cameron daha önce Juncker’in AB Komisyonu başkanı olması durumunda İngiltere’nin birlikten ayrılabileceği tehdidinde bulunmuş ancak bu tehdide rağmen Juncker bu göreve seçilmişti. CİHAN

Yorumlar