Savunma Bakanı Yılmaz Kazakistan’da

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’ya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Savunma Bakanı Yılmaz Kazakistan’da

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’ya geldi. Yılmaz, Kazakistan Engineering ile Aselsan’ın ortaklaşa kurduğu Kazakistan-Aselsan Engineering (KAE) fabrikasının açılış törenine katılacak.
Türk Hava Kuvvetlerine ait özel bir uçakla Astana’ya gelen Yılmaz’ı Kazakistan Savunma Bakanı Adilbek Jaksıbekov, Astana Uluslararası Havalimanı’nda resmi törenle karşıladı.
İki bakanın havalimanındaki kısa bir görüşmesinin ardından Yılmaz, kalacağı Rixos President Otel’e hareket etti.
Yarın temasları çerçevesinde Bakan Yılmaz ve Kazak mevkidaşı Jaksıbekov KAE fabrikasının açılışına katılacak. Daha sonra Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından kabul edilecek Yılmaz, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın Astana Bürosu’nun açılışını da yapacak.
Türkiye ve Kazakistan’ın askeri ve savunma sanayi arasındaki en önemli ve ilk otaklığı olan KAE tarafından Astana yakınlarında kurulan fabrikada , Kazakistan Silahlı Kuvvetleri ile sivil kuruluşların ve bölge ülkelerinin Gece Görüş Silah Nişangâhı/Gözlük ve Dürbünü, Gündüz Görüş Nişangâhı ve Termal Kamera/Silah Nişangâhı sistem ihtiyaçlarını karşılamak üzere 3 ayrı ürün grubuna ait cihazları üretecek. Hali hazırda fabrikanın inşaatı ve (Faz-1/Faz-2) üretim hatlarının kurulumu için 36 milyon dolar tutarında yatırım yapıldı.
KAE şirketinin sermayesinin yüzde 50'si Kazakhstan Engineering şirketine, yüzde 49'u Aselsan'a, yüzde 1'i de Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığına ait.

CİHAN

Yorumlar