Savaşmak için Suriye'ye giden Fas asıllı gençler havaalanında engellendi

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'nda Fas kökenli 6 gencin savaşmak için Suriye'ye gitmeleri aileleri tarafından engellendi.Amsterdam Schiphol havalimanında yer güvenlik hizmeti görevlisi, İstanbul uçağını ekleyen 6 Fas...

Google Haberlere Abone ol
Savaşmak için Suriye'ye giden Fas asıllı gençler havaalanında engellendi

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'nda Fas kökenli 6 gencin savaşmak için Suriye'ye gitmeleri aileleri tarafından engellendi.

Amsterdam Schiphol havalimanında yer güvenlik hizmeti görevlisi, İstanbul uçağını ekleyen 6 Fas kökenli gencin konuşmalarına şahit olunca durumu polise iletti. Bunun üzerine sivil polis, gençleri takibe aldı ve kimliklerini belirleyerek ailelerine haber verdi. Ailelerin devreye girmesiyle gençler ikna edilerek havalimanından ayrıldı.

Hollanda Terörle Mücadele Koordinatörü Dick Schoof, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ya da Nusra Cephesi saflarında çarpışmak üzere Suriye'ye gençlerin gitmesini "Bunlar Avrupa’yı ve Hollanda’yı etkileyebilecek kaygı verici gelişmeler" sözleriyle değerlendirdi.

Dick Schoof, Telegraaf gazetesine yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye'ye savaşmak için gidecek gençlerin Hollanda’ya saldırılar düzenlemek üzere geri gönderilebileceğinden endişe ettiklerini belirtti. CİHAN

Yorumlar