Savaş Uçakları Yemen'i Vururken Devlet Başkanı Riyad'a Gitti

Suudi Arabistan önderliğinde 10 bölge ülkesinin kurduğu koalisyon uçakları Yemen'de silah depolarını hedef alırken, Yemen Devlet Başkanı Hadi Riyad'a gitti.

Google Haberlere Abone ol
Savaş Uçakları Yemen'i Vururken Devlet Başkanı Riyad'a Gitti

Askeri kaynaklardan tahsil edilen bilgiye göre, hava saldırılarında devrik önder Salih rejimi taraftarlarına ilişkin 'Sabaha' kampı bombalandı. Yoğun patlama seslerinin duyulduğu kamptan dumanların arttıği görüldü. Öte yandan Yemen Devlet Başkanı Abdrabbuh Mansur Hadi'nin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gittiği söylendi

ASKERİ NOKTALAR HEDEF ALINDI

Devrik önder Salih'in oğlu Ahmed Ali Abdullah Salih'in kontrolündeki kampta, çoğu Amerika nedeni ile Yemen ordusuna destek için verilen çağdaş silahlar bulunuyordu. Görgü tanıkları, hususi kuvvetler kampının yanı dizi Sana'nın güney ve batısındaki askeri noktaların da hava saldırılarında maksat alındığını aktardı.

Devrik önder Salih'e ilişkin Yemen Yovm ve Husilere ilişkin Mesira televizyonları ise son dakika verdikleri haberlerde, kara savunma sistemlerinin hava saldırısı düzenleyen uçaklara karşılık verdiğini duyurdu. Husilerin merkezi bulunan kuzeydeki Sada kentine bağlı Kettaf beldesinde bulunan 131. kampın da bombalandığı söylendi.

HAVA SAVUNMA KOMUTANLIĞINA BASKIN

Aden kentinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin, hava savunma komutanlığına ilişkin bir kampa baskın düzenlediği anlatım edildi. Kimliği belirsiz silahlı şahısların kampın girişinde nöbet tutan askerlerle çatıştığı ve arkasından kampa girdiği söylendi.

Saldırganları dağıtmak için uçaksavarlarla ateş edildiğini bildiren görgü tanıkları, silahlı şahısların hummalı ateşle karşılık vermeleri neticesinde ele geçirdikleri kampı yağmaladıklarını aktardı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar