Sarrazin, yeni kitabında Almanya'daki ifade özgürlüğü anlayışını eleştiriyor

“Almanya Kendini Yok Ediyor” kitabının yazarı Sosyal Demokrat Partili eski Politikacı Thilio Sarrazin, Berlin’de yeni kitabını tanıttı.

Google Haberlere Abone ol
Sarrazin, yeni kitabında Almanya'daki ifade özgürlüğü anlayışını eleştiriyor

“Almanya Kendini Yok Ediyor” kitabının yazarı Sosyal Demokrat Partili eski Politikacı Thilio Sarrazin, Berlin’de yeni kitabını tanıttı. Kaleme aldığı ilk kitabı ile Almanya’da çok ciddi tartışmalara neden olan Sarrazin’in yeni kitabı ‘Yeni Erdem Terörizmi’ başlığını taşıyor. Kitabında Almanya’daki ifade ve basın özgürlüğünü anlayışını eleştiren Sarrazin, Almanya’da ifade özgürlüğünün anayasal bir hak olduğunu belirterek, bu hakkın günlük yaşam içerisinde toplumdan ve basından kısıtlandığını savundu.

Sarrazin kitabında insanların ifade özgürlüğünün çoğu zaman toplumun nabzına göre kullanıldığına dikkat çekti. Farklı tezleri savunan insanların toplum ve medya tarafından dışlandığını vurgulayan Sarrazin, “Konjonktüre göre düşünerek yapılan açıklamalar ifade özgürlüğünü kısıtlıyor.” dedi.

Birinci kitabı “Almanya Kendini Yok Ediyor” ile ün yapan Sarrazin’in ikinci kitabının başlığı “Avrupa’nın Euro’ya İhtiyacı Yok”. Piyasaya yeni çıkan son kitabında ise ifade özgürlüğüne değinen Sarrazin’in kitabının başlığı “Yeni Erdem Terörizmi”.
CİHAN

Yorumlar