Sarkozy'ye gözaltı kararına partisinden sert tepki

Fransa'da eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin nüfuzunu kötüye kullanma suçlamasıyla gözaltına alınması, partisi Halk Hareket Birliği'nin (UMP) tepkisine sebep oldu. Parti milletvekilleri, gözaltı kararını komplo olarak değerlendirdi.Ekim...

Google Haberlere Abone ol
Sarkozy'ye gözaltı kararına partisinden sert tepki

Fransa'da eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin nüfuzunu kötüye kullanma suçlamasıyla gözaltına alınması, partisi Halk Hareket Birliği'nin (UMP) tepkisine sebep oldu. Parti milletvekilleri, gözaltı kararını komplo olarak değerlendirdi.

Ekim ayında yapılacak UMP Kongresi'nde partisinin başına geçeceği söylentileri sonrası gelen gözaltı kararını ilginç bulduğunu belirten Avrupa Parlamentosu Milletvekili Philippe Juvin, adaletin partizan amaçlı kullanılıp kullanılmadığının gelecekte ortaya çıkacağını söyledi.

UMP Kuzey Bölge Milletveliki Sebastien Huygue da Sarkozy'nin geri dönme sürecinde yaşanan gözaltıyı 'hakimlerin' öfkesi ifadeleriyle değerlendirdi. Nice'in UMP'li Belediye Başkanı Christian Estrosi ise hiçbir eski cumhurbaşkanının böyle bir hile ve nefretle karşı karşıya kalmadığını iddia etti.

UMPli diğer milletvekili Jean-Pierre Audy ise yargılamayı illegal olarak nitelendirerek yarın gözaltı kararına karşı büyük bir eylem yapma çağrısında bulundu.

CİHAN

Yorumlar