Sarkozy'nin yargı kararıyla bir yıldır dinlendiği iddia edildi

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Elysee Sarayı'ndaki toplantılarının yakın danışmanı Patrick Buisson tarafından kaydedildiğinin ortaya çıkmasından sonra bugün de eski cumhurbaşkanının Nisan ayından beri yargı kararıyla dinlendiği iddia edild.

Google Haberlere Abone ol
Sarkozy'nin yargı kararıyla bir yıldır dinlendiği iddia edildi

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Elysee Sarayı'ndaki toplantılarının yakın danışmanı Patrick Buisson tarafından kaydedildiğinin ortaya çıkmasından sonra bugün de eski cumhurbaşkanının Nisan ayından beri yargı kararıyla dinlendiği iddia edildi.

Le Monde'un haberine göre, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin Sarkozy'nin 2007 yılındaki seçim kampanyasını finanse ettiğine dair iddiaları soruşturan sorgu hakimleri Serge Tournaire ve Rene Grouman'ın kararıyla eski cumhurbaşkanı, 19 Nisan 2013'ten beri dinlemeye alındı.

Ayrıca Sarkozy döneminin içişleri bakanları Claude Gueant ve Brice Hortefeux'un da aynı dava kapsamında dinlendiği aktarıldı. Haberde Nicolas Sarkozy'nin dinlenildiğinden şüphelenerek hayali bir isimle ikinci bir hat aldığı da kaydedilirken bu hattın da dinlemeye takıldığı aktarıldı.

Dinlemelerin içeriğinin de yer aldığı haberde, Nicolas Sarkozy'nin 26 Şubat'ta avukatı Thierry Herzog ile yaptığı konuşmada, kendisinin de yargılandığı Bettancourt davasıyla ilgili Yargıtay savcısı Gilbert Azibert'ten usulsüz bilgi aldığı iddia edildi. Konuşmada, Herzog'un, emekliliği yaklaşan Azibert'in, Monaco'da devlet danışmanlığı görevinde mutlu olacağını eski cumhurbaşkanıyla paylaştığı iddia edildi. Dinlemeye takılan konuşmalar neticesinde savcılar Claire Thepaut ve Patricia Simon tarafından soruşturmanın gizliliği ihlali nedeniyle inceleme başlatıldığı aktarıldı. Salı günü de soruşturma dahilinde Gilbert Azibert'in ve Sarkozy'nin avukatı Thierry Herzog'un ofisinin ve evinin arandığını açıkladı.

Nicolas Sarkozy'nin avukatı Thierry Herzog ise suçlamaları reddetti. Gilbert Azivert'i uzun yıllardır tanıdığını kaydeden Herzog, Yargıtay savcısının farklı bir dairede çalıştığını ve soruşturma dosyasına ulaşmasının mümkün olmadığını vurguladı. Herzog, Le Monde'a yaptığı açıklamada Sarkozy'nin halen dinleme altında olabileceğinin de altını çizdi.

Eski cumhurbaşkanı, 2007 yılındaki seçim kampanyasında milyarder Liliane Betancourt'dan yasa dışı maddi kaynak sağlamakla suçlanıyor. CİHAN

Yorumlar