Saraydaki Mücevher, iki ülkenin arasını düzelti

Güney Kore’nin ünlü oyuncusu Lee Yong-ae, ülkesinin Tayvan ile arasındaki gerginliğin yumuşamasında büyük rol oynadı.Türkiye’de Saraydaki Mücevher ismi ile yayınlanan Güney Kore yapımı dizinin başrolü ile dünyaca tanınan Lee Yong-ae,...

Google Haberlere Abone ol
Saraydaki Mücevher, iki ülkenin arasını düzelti

Güney Kore’nin ünlü oyuncusu Lee Yong-ae, ülkesinin Tayvan ile arasındaki gerginliğin yumuşamasında büyük rol oynadı.

Türkiye’de Saraydaki Mücevher ismi ile yayınlanan Güney Kore yapımı dizinin başrolü ile dünyaca tanınan Lee Yong-ae, ülkesinin dış politikasına büyük bir yardımda bulundu. Güney Kore’de erken doğum nedeni ile hastaneye kaldırılan bir Tayvanlı turistin, ülkeye ünlü sanatçı Lee’den dolayı geldiği öğrenilince hastane yetkililerini harekete geçirdi. Hastane yetkililerinden durumu öğrenen ünlü sanatçı Lee, hastaneye kendi hayranını görmeye geldi. Hastanede Tayvanlı turistle beraber olan Lee, turistin tüm hastane masraflarını karşıladı. Normalde basının haberi olmayan Lee’nin bu yardımı, Tayvan basınına Tayvanlı turistin cep telefonundan çektiği görüntüler ve resimler sayesinde yansıdı.

Son bir kaç yıldır Güney Kore hakkında olumsuz haberlerin yer aldığı Tayvan basınında Lee’nin bu yardımlaşmasının yer alması, ülkedeki havanın değişmesinde büyük rol oynadı. Tayvan’da yaşayan Koreliler, ülkedeki Kore karşıtlığı havasınında büyük bir yumuşama olduğunu aktardı.

CİHAN

Yorumlar