Saraybosna Üniversitesi'nin amfisini TİKA yeniledi

Bosna-Hersek'in başkentinde, Saraybosna Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF), TİKA tarafından yenilenen İstanbul - Saraybosna amfisi bugün açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Saraybosna Üniversitesi'nin amfisini TİKA yeniledi

Bosna-Hersek'in başkentinde, Saraybosna Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF), TİKA tarafından yenilenen İstanbul - Saraybosna amfisi bugün açıldı. Programa Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi Bakir İzzetbegoviç de katıldı.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada, Bosna-Hersek'in bir süre daha hem siyasi hem maddi desteğe ihtiyaç duyacağını belirterek, "Biz, Bosna-Hersek'in, bölgedeki diğer ülkelerin gerisinde kalmasını istemiyoruz. Türkiye'nin yardımları sadece TİKA ile sınırlı değil; belediyeler, vakıflar ve değişik kurumları da yardım ediyor." ifadelerini kullandı.

Bakir İzzetbegoviç ise TİKA'nın son üç yıl içerisinde Bosna-Hersek'te 130 farklı projeyi tamamladığını belirtti ve Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki derin tarihi bağlara dikkat çekti.

TİKA Bosna-Hersek Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç ise gazetecilere yaptığı açıklamada, kurumun Bosna'da 18 yıldır faaliyet gösterdiğini belirtti ve "Eğitim bizim en önemli stratejik önceliğimiz. Bu ülkenin saygın ve prestijli mekanlardan birini yarattık. Bu konferans salonunun iki ülkenin akademik, kültürel, entelektüel hayatında bir yakınlaşma sebep olacağına ümit ediyoruz." dedi.

Bu arada Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hava muhalefeti sebebiyle Saraybosna'ya gelemediği için programa katılamadı. Bosna'daki diğer TİKA projelerinin açılışı da ertelendi. CİHAN

Yorumlar