Saraybosna Kanton hükümetinin istifası kabul edildi

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'daki kanton hükümeti ve Başbakanı Suad Zelykoviç'in istifası mecliste oy birliği ilei kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Saraybosna Kanton hükümetinin istifası kabul edildi

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'daki kanton hükümeti ve Başbakanı Suad Zelykoviç'in istifası mecliste oy birliği ilei kabul edildi. Yeni hükümetin 60 gün içinde kurulması ve bu süre içinde mevcut yönetimin iş başında kalmasına karar verildi.

Kanton hükümetini Maliye Bakanı Muhamed Kozdara yönetecek. Kozdara, devam eden gösteriler sebebiyle hükümetin tüm toplantılarının gizli yerlerde yapılacağını ifade etti.

Bu arada yönetim karşıtları, gösterilerin 8. gününde Cumhurbaşkanlığı binası önündeki yolları işgal etti. Bu sebeple tramvay ve troleybüsler şehrin bir bölümüne ulaşamıyor.

Bugün, 'Adalet gelmeden, çalışma olmayacak' ve 'Kar yağmadı- onu bile çaldınız' yazdılı dövizler taşıyan göstericiler, Federal Başbakanı Nermin Nikşiç ve federal hükümetin istifa etmesi ve bakanların maaşlarının düşürülmesini istiyor. Göstericiler bu akşam bir araya gelerek Saraybosna Kantonu'nun yeni hükümetinden taleplerini kararlaştıracak.



CİHAN

Yorumlar