Saraybosna İş Forumu'nda madenciler için dua edildi

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen İş Forumu, Soma'da hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve Fatiha okunarak başladı.İki gün sürecek forumun açılışına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı...

Google Haberlere Abone ol
Saraybosna İş Forumu'nda madenciler için dua edildi

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen İş Forumu, Soma'da hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve Fatiha okunarak başladı.

İki gün sürecek forumun açılışına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç, Bosna-Hersek Başbakanı Vyekoslav Bevanda, Dışişleri bakanı Zlatko Lagumciya, Kuveyt Maliye Bakanı Enes Halid el Salih, Birleşik Arap Emirlikleri Başbakan Yardımcısı ve Manchester City kulübünün sahibi Şeyh Mansur bin Zayid el Nehyan ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Açılışta söz alan yetkililer, konuşmalarına Davutoğlu ve Türk halkına başsağlığı dileklerini ileterek başladı. Bakan Davutoğlu da taziyeler için teşekkür etti ve "Eminim ki madencilerin aileleri sormuş olsaydım, 'Saraybosna'ya gideyim mi' diye, herkes buraya gelmemi tavsiye ederdi. Çünkü Saraybosna'da birleşme ruhu var." dedi.

Bosna, Türkiye ve genel olarak Balkanların çok kritik tarihi dönüşümde olduğunu belirten Davutoğlu, başarılı olmak isteyen devletlerin vizyon ve idari yapıya sahip olması gerektiğnii dile getirdi.

Forumu düzenleyen Uluslararası Bosna Bankası (BBI) Müdürü Amer Bukviç, "Uzun hazırlıklardan sonra bu forumda değişik sektörden gelen 110 farklı projeyi sunacağız. Bu yıl da Bosna-Hersek'ten, bu bölgeden ve dünyanın değişik yerlerinden yaklaşık 600 katılımcı olacak. Saraybosna gittikçe Doğu'dan Batı'ya doğru giden bir köprü olmaya başladı. Umarım bu bölgeden gelen herkes birbirini tehdit değil, bir fırsat olarak görecek." dedi.

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç ise "Bosna-Hersek, bu organizasyon sayesinde yatırım için gittikçe daha çekici bir yer olmaya başladı. Bölgenin ortak potansiyeline odaklanmak istiyoruz." dedi. İzzetbegoviç, 8 yıl içinde Bosna'da 100 bin kişilik istihdam hedeflediklerini dile getirdi.

İslam Kalkınma Bankasının Müdürü Ahmad Muhammad Ali ise "Saraybosna İş Forumu yatırım için benzersiz bir fırsat sunuyor. Bu yılın proje önerileri; tarım, enerji, altyapı, turizm ve emlak sektörlerinde. Özellikle bölgede helal ve organik gıda üretimi için büyük bir potansiyel var. Bu bölge Avrupa ve Ortadoğu arasında geçit işlevi görebilir." dedi. CİHAN

Yorumlar