Sanatın evrensel dili Ramazan'da Afrikalı yetimleri sevindirdi

Kimse Yok Mu Derneği, Gine’nin başkenti Konakri’de ülkenin önde gelen sanatçılarının katılımıyla "Ramazan Yetim Organizasyonu" düzenledi. Gine'de Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan Sanaba Kaba, yerel protokol, sanatçılar ve medya mensuplarının...

Google Haberlere Abone ol
Sanatın evrensel dili Ramazan'da Afrikalı yetimleri sevindirdi

Kimse Yok Mu Derneği, Gine’nin başkenti Konakri’de ülkenin önde gelen sanatçılarının katılımıyla "Ramazan Yetim Organizasyonu" düzenledi.

Gine'de Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan Sanaba Kaba, yerel protokol, sanatçılar ve medya mensuplarının katılımıyla gerçekleşen organizasyonda birçok etkinlik yer aldı.

Ramazan ayı boyunca 3 bin aileye gıda yardımı yapan Kimse Yok Mu, ülkenin beş farklı bölgesinde her gün yüzlerce kişiye iftar dağıtıyor. Dernek ayrıca yetimhanelere de gıda yardımında bulunuyor.

Etkinlik kapsamında Ramazan Yetim Organizasyonu’na değişik yetimhanelerden gelen çocuklar, kukla sanatçısı Hakan Arısoy’un performansını izledi ve hayatlarında ilk kez kendi kuklalarını yapma şansı buldu. Programda mutlulukları gözlerinden okunan yetimler kuklaların danslarına eşlik etti.

Türkiye’den yardımseverlerin sponsorluğunda gerçekleşen iftar sonrası yetimler; ülkenin Elie Kamano gibi ünlü sanatçılarının da bizzat katıldığı programda, hem kendi ülkelerinin dansları ve hem de kukla gösterisi ile eğlendi. Gineli yetimler ayrılmadan önce yine yardımseverlerin kendileri için aldığı hediyelerle mutlu oldu.

Hediye dağıtımının bir kısmını bizzat kendisi gerçekleştiren Gine'nin Kadın ve Aileden Sorumlu Bakanı Sanaba Kaba, Kimse Yok Mu’ya ülkesindeki faaliyetler için teşekkür ederken yapılan gösterilerle çocukluğuna gittiğini ve buradaki yetimler için unutulmaz bir gösteri olduğunu söyledi. Bakan Kaba ayrıca Kimse Yok Mu ile yapılacak her türlü kalıcı yardıma hazır olduklarını ifade etti.

Kimse Yok Mu partner kuruluşu La Citadelle’in gönüllülerine teşekkür eden Kimse Yok Mu Genel Sekreter Yardımcısı Ülkü Atlamaz ise “Biz yetimlerin gülen gözlerindeki sevinci, mutlu kahkahalarını tüm bağışçılarımız adına aldık, şahit olduk. Dünyanın tüm çocukları mutlu olmayı hak ediyor ve Kimse Yok Mu şu anda Ramazan ayında Gine’de, ayrıca pek çok dünya ülkesinde bunun için uğraşıyor. Sanatın evrensel dilini yetimlerle doğru iletişim kurmak için kullanıyor olmaktan mutluyuz.” dedi.

Bir müddet daha ülkedeki gıda dağıtım ve iftarlara katılacak yetkililer, yapılabilecekler konusunda yetimhaneleri dolaşarak tespitlerde bulunacak.

CİHAN

Yorumlar