Şam’da kadın ve çocuk katliamı: 34 kişi öldürüldü

Esed rejiminin yanında savaşan Lübnanlı Hizbullah ve Iraklı Abul Fadıl Abbas Şii grupları, Şam’ın kırsalındaki Nebik bölgesinde büyük bir katliama imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Şam’da kadın ve çocuk katliamı: 34 kişi öldürüldü

Esed rejiminin yanında savaşan Lübnanlı Hizbullah ve Iraklı Abul Fadıl Abbas Şii grupları, Şam’ın kırsalındaki Nebik bölgesinde büyük bir katliama imza attı. Aralarında kadın ve çocukların olduğu 34 kişiyi öldüren Şii milislerin öldürdükleri sivillerin de cesetlerini yaktığı belirtildi.
Öldürülen 34 kişiden 22'sinin çocuk olduğu belirtiliyor. Katliamda bazı kişilerin kafalarının kesildiği görüldü.

Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK)yazılı bir açıklama yaparak katliamı kınadı. Yapılan açıklamada gerçekleştirilen katliamda kimi alilerinin tüm fertlerinin infaz edildiği belirtilerek," Sivil halkı hedef alan böyle bir çirkin saldırıda siviller kurşunlanmış, kimileri boğazlanmış bununla kalınmayarak, cesetler ateşe verilmiştir. Dünkü katliamla birlikte Nebik’te 50 kişiden fazla masum sivil hayatını kaybetmiştir” denildi.

Açıklamada yürekleri parçalayan bu katliamdan Şii milisleri sorumlu tutan SMDK,”Esed rejimi, Irak Başbakanı Maliki’nin Şebbihaları ve İran mollaları ve Hizbullah tarafından yakılan mezhep ateşi herkesten önce onları yakacaktır” denildi.
CİHAN

Yorumlar