Samaras: Türkiye’nin AB sürecinin Kıbrıs’a bağlı olduğunu vurguladık

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Avrupa Parlamentosu (AP) başkanlığına yeniden seçilen Alman siyasetçi Martin Schulz’u ziyaret etti. AB Dönem Başkanlığı’nı İtalya’ya devreden Samaras, 6 ay süren görevleri boyunca yapılanlar hakkında...

Google Haberlere Abone ol
Samaras: Türkiye’nin AB sürecinin Kıbrıs’a bağlı olduğunu vurguladık

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Avrupa Parlamentosu (AP) başkanlığına yeniden seçilen Alman siyasetçi Martin Schulz’u ziyaret etti. AB Dönem Başkanlığı’nı İtalya’ya devreden Samaras, 6 ay süren görevleri boyunca yapılanlar hakkında AP’ye rapor sundu.

AP’deki konuşmasında Türkiye’nin üyelik sürecine de değinen Antonis Samaras, Ankara ile görüşmelerde AB üyeliği yolunun Kıbrıs’la ilgili yükümlülüklerini yerine getirmesinden geçtiğini vurguladıklarını dile getirdi.

Avrupa Birliği, Türkiye'nin limanlarını ve havaalanlarını, üyelerinden Kıbrıs Rum Kesimi'ne de açmasını istiyor. Türkiye ise bunun için KKTC'nin liman ve havaalanlarının dış dünyaya açılmasını şart koşuyor.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ise AB’nin kapılarını Batı Balkanlara açması gerektiğini söyledi ve bazı sorunlardan ötürü AB’nin sınırlarını bu bölgeye kapatmasının da büyük bir hata olacağını ifade etti.

Bu arada İtalya Başbakanı Matteo Renzi de Schulz’u ziyaret etti ve AP’de konuşma yaptı.

CİHAN

Yorumlar