Şam yönetimi: Batılılar, Esed’in alternatifi olmadığını anladı

Suriye’de radikal gruplar ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmalar sürerken, Batılı istihbarat birimlerinin Şam’ı ziyaret ettikleri açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Şam yönetimi: Batılılar, Esed’in alternatifi olmadığını anladı

Suriye’de radikal gruplar ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmalar sürerken, Batılı istihbarat birimlerinin Şam’ı ziyaret ettikleri açıklandı. İstihbarat birimlerinin Şam yönetimi ile yaptıkları görüşmede radikal gruplarla mücadele konusunu ele aldıkları kaydedildi. Şam yönetimi ayrıca, Batılı devletlerin Esed’in alternatifinin olmadığını anladığını iddia etti.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, İngiliz televizyonu BBC’ye yaptığı açıklamada Batılı istihbarat kuruluşlarının, radikal gruplarla mücadele konusunu görüşmek amacıyla Şam’ı ziyaret ettiğini söyledi. Mikdad, Devlet Başkanı Beşar Esad’ın devrilmesi için baskı yapan Batılı güvenlik yetkilileri ile politikacılar arasında bölünme olduğu görüşünü savundu.

Bakan yardımcısı, "Batılı hükümetler, Devlet Başkanı Esad’ın liderliğinden başka bir alternatif olmadığını sonunda anladı." ifadelerini kullandı.

Faysal Mikdad, İngiltere istihbaratı dâhil Batılı istihbarat örgütlerinin yakın zamanda Şam’ı ziyaret etmesi konusunda "Ayrıntıları vermeyeceğim ama evet, çoğu Şam’ı ziyaret etti. Bize böyle yaklaşımlarda bulunan çok sayıda ülke var. Tabi bazıları Cenevre’yi bekliyor, bazıları 'olasılıkları inceliyoruz' diyor, bazıları da 'güvenlik önlemleri konusunda işbirliği yapmak istiyoruz' diyor. Çünkü Batı Avrupa’dan Türkiye’ye, Suriye’ye gönderdikleri teröristler kendilerine yönelik gerçek bir tehdit oluşturdu." açıklamasında bulundu.

Öte yandan, Batılı istihbarat birimleri ile yapılan görüşmelerde Suriye istihbarat biriminin en etkin ismi Ali Memlük’ün de olduğu kaydedildi. CİHAN

Yorumlar