Sakız Adası'nda 84 yıl sonra kazanan dostluk oldu

Sakız Adası'nda 7 Aralık 1930'da Lailapas ile Karşıyaka arasında yağmur nedeniyle oynanamayan tarihi dostluk maçı, 84 yıl sonra yeniden oynandı. 2 bin taraftarın izlediği ve sembolik önemi büyük olan dostluk maçı 5-5 sona erdi. Sakız Adası’nda...

Google Haberlere Abone ol
Sakız Adası'nda 84 yıl sonra kazanan dostluk oldu

Sakız Adası'nda 7 Aralık 1930'da Lailapas ile Karşıyaka arasında yağmur nedeniyle oynanamayan tarihi dostluk maçı, 84 yıl sonra yeniden oynandı. 2 bin taraftarın izlediği ve sembolik önemi büyük olan dostluk maçı 5-5 sona erdi.

Sakız Adası’nda 1930 yılında yağmur sebebiyle bitirilemeyen Lailapas-Karşıyaka maçı, 3. dakikadan itibaren yeniden başladı. Sembolik önemi büyük maç, karşılaşmanın 65. dakikasında bu defa Türk ve Yunan taraftarların sahaya inmesi sebebiyle tamamlanamadı. Saha ortasına Türk ve Yunan bayrakları dikilirken karşılaşma bu dakikadan sonra oynanmadı ve 5-5 sona erdi.

BOL GOLLÜ MAÇ

Maç öncesi ellerinde Türk ve Yunan bayrakları ile uzun süre Türkçe ve Yunanca tezahüratlarda bulunan taraftarlar, bol gollü bir maç izledi. İki ülke milli marşlarının okunmasının ardından başlayan karşılaşma, Sakız’ın Failon Stadı’nda oynandı. Konuk ekip Karşıyaka, ilk golü attı. Yusuf Şimşek 22. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Mutlu Akpınar ise Lailapas forması altında golünü atarak maçı 1-1 yaptı. Ardından, Bartu Umut (32 ve 35), Kovgioulis (38 ve 40), Ali Kemal Özden (43), Erdal Alıcı (47), Deses’in (58 ve 62) attıkları gollerle maç 5-5 oldu. Taraftarların Türk ve Yunan bayrakları ile sahaya girmesiyle maç tamamlandı.

DOSTLUK MESAJLARI

Maç öncesi bir konuşma yapan Lailapas takım kaptanı, 5 yıl önce yeniden Lailapas futbol takımını kurarak, futbola yeni bir hava ve kültür getirmek istediklerini belirtti. Kaptan, “Geçmişte yaşananlar, iki halkın geleceğe dair sevgi ve barışından hiçbir şey eksiltemez.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras ise bu dostluk maçının bu defa yağmur yağmadan tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Uras, Sakız Adası yerel yöneticileri ile Lailapas takımının gösterdikleri konukseverliğine teşekkür etti.

Maçın ardından Sakız Adası belediye başkanı ve diğer yerel yöneticilere Karşıyaka takımı tarafından günün anısına plaket hediye edildi. Karşılaşmayı Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu, İzmir Ticaret Odası Başkanı, Yunan milletvekilleri ile birlikte yaklaşık 2 bin taraftar izledi.

TÜRK VE YUNAN TAKIMLARI ARASINDA OYNANAN İLK MAÇ

7 Aralık 1930 yılında Yunanistan ve Türkiye takımları arasında ilk defa Sakız Adası’nda oynanan Lailapas - Karşıyaka takımları arasındaki dostluk maçı, yağmur sebebiyle 3’üncü dakikada sonlandırılmıştı. O dönemde Karşıyaka, gemi kiralayarak Sakız’a yüzlerce taraftar ve yerel yönetici ile 6 Aralık’ta ulaşmıştı. 7 Aralık’ta oynanmaya başlayan karşılaşma için bin 500 seyirci toplanırken, maç 3’üncü dakikada sağanak yağmur sebebiyle yarıda kalmıştı. CİHAN

Yorumlar