Sagopa Kajmer: Türkçe Olimpiyatları’nın Türkiye'de yapılmasını dilerdim

Belçika'da Gençlik Festivali’nde sahne alan ünlü rapçi Sagopa Kajmer, Türkçe Olimpiyatları’nın Türkiye'de yapılamamasına üzüldüğünü belirtti. Kajmer, Türkçe Olimpiyatları’nın Türkiye için önemli bir etkinlik olduğunu ve kimsenin...

Google Haberlere Abone ol
Sagopa Kajmer: Türkçe Olimpiyatları’nın Türkiye'de yapılmasını dilerdim

Belçika'da Gençlik Festivali’nde sahne alan ünlü rapçi Sagopa Kajmer, Türkçe Olimpiyatları’nın Türkiye'de yapılamamasına üzüldüğünü belirtti. Kajmer, Türkçe Olimpiyatları’nın Türkiye için önemli bir etkinlik olduğunu ve kimsenin bunu yadırgayamayacağını ifade etti.

Ünlü rapçi Sagopa Kajmer, Belçika Gençlik Festivali'nde verdiği konser öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'de yaşanan sıkıntılardan dolayı Türkçe Olimpiyatları’nın Almanya'da yapılmasıyla ilgili düşüncelerini paylaşan sevilen sanatçı, bu duruma üzüldüğünü ifade etti. Olimpiyatların Almanya'da yapılmasına da 'hayırlı olsun' diyen Sagopa, "Türkçe Olimpiyatları güzel. Her sene ses getiriyor." dedi.

Olimpiyatların hak ettiği yerde olmadığını söyleyen Kajmer, "Belki gerektiği kadar ses getirmiyor. Türkiye için önemli bir etkinlik. Kimse yadırgayamaz. Türkiye'de olmasını dilerdim. Bu Türkçe'yi ilgilendiren bir olimpiyatsa Türkiye'de yapılmasını dilerdim." şeklinde konuştu. Türkçe Olimpiyatları’nın Almanya'da yapılmasıyla ilgili de konuşan Sagopa, "Ama Almanya'da bir sürü vatandaşımız var. Orası da yarı Türkiye sayılır. O da amenna ama her şey orijinali gibi olmalı." dedi.

Türkiye'de son günlerdeki gündemle de ilgili fikirlerini paylaşan ünlü rapçi, her konuda gerginlik yaşandığını söyledi. Kajmer, "En ufak bir enflasyonda, felakette bir gerginlik oluyor. Seçimler oluyor her yer parti propagandalarıyla doluyor. Herkes 5 kola ayrılıyor. Sen ne den bucusun neden şucusun demeye hakkımız yok. Herkesin kendi fikirleri var. Tabi fikir karmaşaları yıllardır var. Her şey çok güzel ortamlarda, çok güzel üsluplarla çözülebilir. Zaten dünya savaşları da böyle son buldu. Sonuçta bir orta yer buluyorsunuz ve her şey daha iyiye gider. Umarım gergin havalar diner. Sevgi ve barıştan yanayız." dedi.

ELEŞTİRİLERİ KABUL ETMEDİ

Eski yaptığı müziklerin yenilerine kıyasla daha iyi olduğunu ve şu an kendisinin çok fazla işle uğraştığından dolayı müzik kalitesinin düştüğü eleştirilerine katılmayan Sagopa, "Gerçeği benden iyi kim bilir. Onu söyleyenlerin daha yaşı küçüktür." dedi. Kajmer, yoga ve Gezi Parkı protestocularıyla ilgili yaptığı açıklamalarının halen arkasında olduğunu belirtti. CİHAN

Yorumlar