Sabra ve Şatilla kamplarında kutlama

İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron'un ölümü, Lübnan'ın başkenti Beyurt'taki Filistinli mülteci kamplarında sevinçle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
Sabra ve Şatilla kamplarında kutlama

İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron'un ölümü, Lübnan'ın başkenti Beyurt'taki Filistinli mülteci kamplarında sevinçle karşılandı. İlk mültecilerin torunları olan çocuklar, 'Beyrut kasabı' olarak anılan Şaron aleyhine sloganlar atarken, kampta şeker dağıtıldı.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi üyesi Mahmud el Başa, ”Allah; eşkiya, cani ve katil olan o kasabın ölümüyle bize haklarımızıdan bir kısmını geri vermiş oldu. Filistin halkına yaptıklarınızı karşınızda bulacaksınız ırkçılar, siyonist işgalciler. ” diye konuştu.

Şatilla kampı sakinlerinden Salih isimli adam ise ”Kasap Şaron’un öldüğünü duyduğumuzda hepimiz sevindik.” dedi. Adil Mekki ise, ”Seri katil Şaron’un ölümü bizim için bayram. İnşallah tüm İsrail de yok olur.” ifadelerini kullandı. Emel adlı kadın ise tüm Filistinlilerin Şaron’un ölümüne sevindiğini belirterti ve 8 yıl komada kalan hasmı için ”Keşke daha fazla acı çekseydi.” diye konuştu.

İsrail'in Lübnan'ı 1982'de işgal ettiği sırada savunma bakanı olan Ariel Şaron, Sabra ve Şatilla'da yüzlerce sivilin katledilmesinden sorumluydu.
CİHAN

Yorumlar