Sabah gazetesinin milli takım maçına attığı ‘paralel’ iftirası asılsız çıktı

Sabah gazetesinin A Milli Basketbol Takımı ile Belçika arasında Cumartesi akşamı oynanan hazırlık maçını 'paralel' yapının organize ettiği ve maçta Başbakan'a hakaret edileceği haberinin asılsız olduğu ortaya çıktı. ‘Özel İstihbarat’...

Google Haberlere Abone ol
Sabah gazetesinin milli takım maçına attığı ‘paralel’ iftirası asılsız çıktı

Sabah gazetesinin A Milli Basketbol Takımı ile Belçika arasında Cumartesi akşamı oynanan hazırlık maçını 'paralel' yapının organize ettiği ve maçta Başbakan'a hakaret edileceği haberinin asılsız olduğu ortaya çıktı. ‘Özel İstihbarat’ imzalı haberde, karşılaşmanın ‘paralel yapı’nın Belçika’daki uzantısı Belçika Türk Dostluk Derneği (BELTUD) tarafından organize edildiği ve bu yüzden maçta Türkiye ve Başbakan Erdoğan aleyhine tezahürat yapılabileceği kuşkusunun olduğu iddia edildi.

İddiaya temel olarak BELTUD derneğinin Belçika’daki Türklere Türk bayrağı dağıtması ve Twitter üzerinden maça çağrı yaparak karşılaşmaya katılımı artırmaya çalışıyor olması gösterildi. Sabah gazetesi'nin, Belçika ile Türkiye arasında oynanan dostluk maçının desteklenmesi için yapılan çağrıları "Provokasyon amaçlı bir plan mı var" şeklinde değerlendirmesi dikkat çekti.

Konuyla ilgili açıklama yapan BELTUD derneği Limburg başkanı Bahattin Koçak, karşılaşmanın Belçika Basketbol Federasyonu ve Limburg Basketbol Vakfı tarafından organize edildiğini hatırlattı. Dernek olarak maçın tanıtımını desteklediklerini belirten Koçak, "BELTUD derneği olarak Belçikalı ve Türk toplumunu birbirine yakınlaştıracak faaliyetleri destekliyoruz. Bu maça da bu çerçevede desteğimizi verdik." dedi.

1500 kişinin seyrettiği karşılaşmada dostane olanlar dışında hiç bir provokatif ve siyasi slogan atılmaması gazetenin "Maçta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ya da AK Parti hükümeti aleyhine slogan atılabileceği değerlendiriliyor" iddiasının temelsiz olduğunu ortaya koydu.

Limburg Valisi ve Limburg Basketbol Vakfı’nın Yönetim kurulu üyesi Herman Reynders de çıkan habere tepki göstererek, "Bu karşılaşma siyasi bir aktivite değil. İki ülke arasında dostane bir spor müsabakası. Belçikalılar ile Türk asıllı Belçikalılar yan yana dostane bir şekilde bu karşılaşmayı seyretti. Ben sadece dostane tezahürat duydum, siyasi slogan duymadım." diyerek Sabah gazetesinin iddialarını yalanladı. CİHAN

Yorumlar